Ketvirtojo greičio ruožo pirmoje dalyje „Toyota Gazoo Racing Baltics“ ekipažas palaikė tempą ir kovą su kitais Dakaro meistrais tęsė greičiausiųjų dešimtuke. Vis dėlto neutralizacijos zonoje Benedikto Vanago ir Kuldar Sikk ekipažas netikėtai sustojo. Kiek vėliau komandos atstovai pranešė, kad medikai nebeleidžia B. Vanagui tęsti lenktynių, galiausiai lenktynininkas sraigtasparniu buvo išgabentas į bivaką ir perduotas ten dirbantiems medikams.

Kiek vėliau B. Vanagas pasakojo, kad tokiai įvykių sekai įtakos turėjo patirtas smūgis bandant apvažiuoti sustojusį varžovų automobilį.

„Vienoje iš vingiuotų vietų pamačiau stovinčią „Audi“. Apvažinėjant ją paskutiniu momentu pastebėjau atsikišusį uolos gabalą, kurį tikėjausi apžergti automobilio viduriu. Visgi jis buvo aukštesnis nei mačiau. Smūgis buvo toks, kad ne iki galo gerai pamenu, kaip iš ten išvažiavome.

Pavažiavus apie kilometrą nustojo veikti priekinė „Black Hawk“ ašis. Sustojome, sumažinome padangose slėgį, užblokavome centrinį bolido diferencialą ir galine varoma ašimi „Hilux'u“ tęsėme greičio ruožą. Iki neutralizacijos dar buvo likę apie 40 km.

Važiuojant pradėjo dvejintis akyse ir lietis vaizdas. Atvykus į neutralizaciją dar pradėjo ir pykinti. Teisėjai pakvietė medikus. Medikai nebeleido startuoti ir iškvietė sraigtasparnį, kuris mane nugabeno į bivake esantį medicinos centrą“, – po įvykio pasakojo pat B. Vanagas.

Lenktynininko „Facebook“ paskyroje komandos atstovai taip pat pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kaip B. Vanagas sėdi atsirėmęs į automobilio ratą, jo kūnas apdengtas specialia šilumą izoliuojančia antklode, kaklas sutvirtintas kaklo įtvaru, o medikai laiko lenktynininkui paruoštą lašelinę.

Gerbėjai į tokį vaizdą sureagavo jautriai bei linkėjo sportininkui greičiau pasveikti. Vis dėlto netrūko ir tokių internautų, kurie šią nuotrauką pavertė memu.

Lenktynininkas netrukus buvo vaizduojamas ne tik, kaip „Ferrero Rocher“ saldainis, tačiau laidomi ir kitokie juokeliai. Tiesa, į tokius vaizdus komandos gerbėjai taip pat reagavo jautriai bei negailėjo kritikos memus kuriantiems asmenims.

Vis dėlto, panašu, kad kai kurie vaizdai prajuokino ir patį lenktynininką, kuris keliais vaizdais pats pasidalijo savo socialinio tinklo paskyroje.

„Priguli pailsėti prie automobilio, pavargęs. Praeiviai apkloja, kad nesušaltum. Apykaklę uždeda, kad galvelė nelinktų. Lašiukais per šlangelę pamaitina. Tuoj internetai linksminasi Balsuokite like‘ais, kuris geriausias. Reik į vieną vietą visus dėti, anūkams rodysiu“, – „Facebook“ paskyroje rašė B. Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją