Šio dueto rezultatas paskutiniame etape buvo geriausias lietuvių gretose. A. Juknevičius XII greičio ruožą įveikė per 2 val. 39:10 min. ir 2:44 min. buvo greitesnis už 20-oje vietoje likusį Benediktą Vanagą.

Be to, „Kreda“ komanda bendroje įskaitoje aplenkė Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno duetą (25 vieta), kurie paskutiniame etape gavo 20 min. baudą už nepaimtą vieną kelio punktą.

Dakaras gal ir nebuvo mums vykęs, reikia greitėti, reikia namie daug uždavinių išspręsti. Čia ne tie Dakarai, kur viską lemdavo žmogus, čia reikia greito automobilio.

Jei tokio neturi, tai tada gali eiti į klasikinių automobilių ralį“, – kalbėjo 11-ojo savo Dakaro ralio finišą pasiekęs Antanas Juknevičius.

„Paskutiniame etape iš visų sunkvežimių tik vieną KAMAZ’ą prasileidom. Po mūsų klaidelės jis ir užlindo į priekį.

Buvom įsprausti tarp KAMAZ’ų, taip ir finišavom. Bet viskas gerai. Gausim šiandien savo medalius. Dakaras parodė mums, kad grįžus reikės daryti rimtus namų darbus“, – įspūdžiais dalijosi A. Juknevičius.

„Šiandien greičio ruože buvo krūva reikalų. Ir kopų nemažai turėjome. O kopose mūsų laukė dideli akmenys, gulintys trasos trajektorijoje, o tada reikia staigiai keisti važiavimo kryptį. Ir, aišku akmenynai. Kaipgi be jų, bet tik 5 kilometrai, tai galima buvo pakentėti “, – pasakojo navigatorius Darius Vaičiulis

Ką lenktynininkai ruošiasi veikti kitais metais to pačiu metu?

„Aš turbūt būsiu čia, tik pažiūrėsim su kuo ir kaip. O Darių reikės įkalbinėti“, – pradėjo su šypsena į komandos draugą žiūrintis Antanas Juknevičius.

„Aš gal ir atskrisiu čia, bet kokpite Antanui kompanijos palaikyti negalėsiu, nes yra planas apsilankyti Antarktidoje. Planuoju ten būti visą gruodžio mėnesį, o sausį gal sugrįšiu ir į Saudo Arabiją, bet jau ne vieną kartą esu persigalvojęs, taip, kad viskas įmanoma“, – pridėjo Darius Vaičiulis.

Už 100 kilometrų bendrojo naudojimo keliais nuo dvyliktojo greičio ruožo finišo Dakaro dalyvių laukė paskutinė procedūra. Visų išsvajotas Dakaro finišo podiumas. Užbaigę antruosius viešnagės Artimuosiuose Rytuose metus, ant podiumo kilo dalyviai, įveikę sunkiausiomis pasaulio dykumų lenktynėmis laikomą Dakaro ralį. Technikos keliamų garsų šurmulyje išsiskyrė 329 numeriu pažymėta KREDA safari stiliaus „lapė“. Už jos vairo – 12-ąjį kartą finišavusi Dakaro legenda, Antanas Juknevičius, ir kartu 5-tą metų keliamus iššūkius šturmuojantis jo bendražygis, navigatorius Darius Vaičiulis.

Darius Vaičiulis finiše neslėpė: kitų metų sausį jis į Dakarą rengiasi atskristi tik palaikyti A. Juknevičiaus, mat gruodį rengiasi į ekspediciją Antarktidoje.

Tad lenktynininkui, įveikusiam penkis Dakarus su D. Vaičiuliu, teks ieškotis naujo šturmano. Kas sės į šią kėdę, kol kas A. Juknevičius dar nežino.

Dakaro ralio galutinė įskaita po XII etapų

Visureigiai

Poz.EkipažasRezult. (val.)Nuo lyderio
1.Peterhansel / Boulanger44:28:11---
................................................................
12.Vanagas / Palmeiro49:49:16+5:21:05 val.
23.Juknevičius / Vaičiulis54:05:32+9:37:21 val.
25.Juškauskas / Paliukėnas54:10:32+9:42:21 val.
31.Petrus / Marques56:36:50+12:28:39 val.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)