Iš Džidos į Bišą 623 kilometrus – taip atrodė pirmoji oficiali Dakaro ralio diena, iš jų 277 kilometrai laukė greičio ruože.

Nuo pat pirmų kilometrų į save Dakario ralio gerbėjų dėmesį atkreipė „Agrorodeo“ ekipažas – Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza. Fantastišku tempu startavęs duetas po dviejų kelio punktų diktavo tempą ir už nugaros paliko aibę Dakaro žvaigždžių.

„Agrorodeo“ ekipažas lyderių trejeto sąraše laikėsi iki pat 6-ojo kelio punkto (222 km). Deja, MINI automobilį sustabdė rimtos bėdos su sankaba. Likus 20 km V. Žalos ekipažas sustojo ir laukė pagalbos. Sankaba taip nudilo, kad neįmanoma perjungti pavarų, skelbia „Agrorodeo“ naujienas pranešantis žurnalistas Paulius Garkauskas.

Ir V. Žala pagalbos sulaukė iš Benedikto Vanago, kuris kolegą partempė iki pat finišo, taip aukodamas ir savo geresnes pozicijas. „Vakar buvo ramu, o šiandien sveiki atvykę į Dakarą... Du nuleisti ratai, kartą stojome, nesuveikė daviklis, manėme, kad vėl nuleido ratą.

Likus apie 25 kilometrus, žiūriu, Vaidas stovi. Galvoju, gal galiu kuo nors pagelbėti. Parodė trosą... Supratau, ką tai reiškia, mat jį šunys tą laiką... Tempiant paaiškėjo, kad problemų kilo ir su varikliu. Manau, nutempsim iki bivako, o toliau jis jau žiūrės. Tad, damos ir džentelmenai, Dakaras prasidėjo“, – po finišo kalbėjo B. Vanagas.

Sukabinti trosu ekipažai taip ir finišavo vienas paskui kitą. B. Vanago ir F. Palmeiro duetas bendroje įskaitoje liko 32 vietoje (3.47:12 val.), nuo lyderių juos skyrė 41:16 min.

Pusę distancijos pirmavęs „Agrorodeo“ ekipažas liko 36-as (3.50:12 val.), nuo lyderių juos skiria 44:16 min.

Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno („Heston Airlines team Pitlane“) ekipažas bendroje įskaitoje liko 38 vietoje (3.50:30 val.), nuo lyderių atsiliko 44:34 min.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis („Kreda“) užima 45 poziciją (3.59:19 val., nuo lyderių – 53:23 min.).

Gintas Petrus su Jose Marquesu („Petrus Kombucha team“) yra 50 vietoje – 4 val. 19:06 min. (1.13:10 val. nuo lyderių).

Motociklų įskaitoje Arūnas Gelažninkas demonstravo stabilų tempą, 277 km įveikė per 4.04:24 val., bendroje įskaitoje liko 39-as, preliminariais duomenimis, pagal savo laiką pateks į „Original by Motul“ klasės lyderių penketuką.

Dakaro naujokas, keturračių įskaitos dalyvis Laisvydas Kancius, puikiai įveikė pirmus 200 km, tačiau vėliau paklydo, o tai kainavo apie gerą pusvalandį. Jo rezultatas – 5.18:23 val., lietuvis bendroje įskaitoje užima 13-ą vietą (iš 15-os finišą pasiekusių dalyvių).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (459)