Kaip pasakojo Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis, „Kreda“ komandos ekipažas, pirmieji bandymai prasidėjo dar Lietuvoje. Dakaro organizatoriai nurodė visiems, atkeliaujantiems į Saudo Arabiją, ne vėliau nei likus 72 valandoms iki numatytos skrydžio datos, atlikti koronaviruso testus. Vykti leidžiama tik tuo atveju, jeigu testo rezultatas – neigiamas, kitaip tariant, viruso nerasta.

„Kredos“ komandai testai nebuvo lemtingi – visi jos nariai sveiki ir virusu neužsikrėtę. Mažiau pasisekė Vaidoto Žalos „Agrorodeo“ ekipažui, mat po testų paaiškėjo, kad du iš trijų mechanikų – užsikrėtę ir vykti į Dakaro ralį negalės. Komandai teko labai greitai ieškoti, kas galėtų juos pakeisti.

Dar didesnė nesėkmė ištiko Ginto Petraus „Petrus Kombucha Team“ komandą. Paaiškėjo, kad drauge su G. Petrumi į Dakaro ralį turėjęs vykti šturmanas Povilas Valaitis serga. Vietoje jo vos per pusdienį G. Petrus surado naują šturmaną, portugalą Jose Marquesą.

Šis testas – ne vienintelis bandymas. Kaip Vilniaus oro uoste laukdamas laipinimo į skrydį pasakojo V. Žala, vos nuvykus į Saudo Arabiją laukia 48 valandų saviizoliacija viešbutyje. Toks reikalavimas – privalomas siekiant išvengti galimo koronaviruso užkrato. O po saviizoliacijos lauks dar vienas koronaviruso testas, šįkart – atliekamas Dakaro ralio organizatorių.

Jeigu ir antrasis testas neigiamas, tuomet visi ekipažai bus leidžiami atsiimti technikos, akreditacijų, susitvarkyti administracinės ir techninės komisijos procedūras.

„Gavome labai aiškius nurodymus, kad niekur negalime judėti, nei į parduotuvę, nei į ne parduotuvę. Pasižmonėti, paturistauti galimybės nebus. Tokiu būdu ne tik organizatoriai saugo save, bet ir Saudo Arabija saugosi nuo europiečių“, – kalbėjo V. Žala.

Dakaro ralis prasidės labai nedidele greičio ruožo atkarpa, vadinamuoju prologu. Šį įveikti privalės visi lenktynininkai sausio 2-ąją. Prologas taps proga vietos gyventojams paganyti akis į gausybę lenktynių technikos. Sausio 3-ąją, sekmadienį, laukia įprastas Dakaro ralio startas ir kelių šimtų kilometrų ilgio greičio ruožas.

Dakaro ralio finišas numatomas sausio 15-ąją ten pat, kur ir startas – Saudo Arabijos Džidos mieste. 2021-ųjų Dakaro ralyje dalyvauja net 7 ekipažai iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)