Po trečiojo greičio ruožo B. Vanagas pasakojo, kad kelio knygoje buvo šiokių tokių netikslumų, galėjusių kainuoti ne tiek ir mažai. Tas girdėti ir stebint vaizdo įrašą. Vienoje vietoje trasoje atsiranda netikėtas pažemėjimas ir B. Vanagas aiktelėjęs po skaudesnio nei norėtų nusileidimo klausia, ar tai nebuvo pažymėta. S. Rozwadowskis patikina, kad tikrai ne, o dėl to Dakaro raliui kone įpusėjus aukščiausiose pozicijose iš visų lietuvių važiuojantis B. Vanagas garsiai nusistebi.

Po dar vieno didesnio smūgio akmenuotame trasos ruože, B. Vanagas paprašo šturmano užrašyti pastabas bivake laukiantiems mechanikams. Paprašoma pažymėti, kurioms vietoms teko smūgiai, kad mechanikams būtų aišku, kurias vietas verta patikrinti papildomai, net jei jos iš pirmo žvilgsnio atrodo sveikos.

Įdomiausia detalė išlenda vaizdo įrašo pabaigoje. B. Vanagas pasakojo, jog trečiame Dakaro greičio ruože teko ganėtinai kraupiai nušokti nuo kalnelio ir tik per plauką visureigis neapvirto ir nesudužo. Ši akimirka užfiksuota ir vaizdo įraše.

Kelias sekundes prieš „skrydį“ S. Rozwdowskis perspėją pilotą: „Du šauktukai, būk atsargus, čia yra du šauktukai“. Tačiau tokio perspėjimo neužtenka ir dar vos po akimirkos „Hilux“ krenta žemyn, o per priekinį langą matosi ne horizontas, o žemė, į kurią, atrodo, tuoj vošis ekipažas.

Laimei, pasekmių išvengti pavyksta, tačiau S. Rozwadowskis nenuleidžia piloto elgesio nemačiomis.

„Benediktai, du šauktukai ir vėl, prašau, padaryk tai. Mes esame taip netoli nuo finišo! Du šauktukai!“ – dar kartą susikaupti šturmanas prašo B. Vanago.

Panašu, kad prašymas buvo įgyvendintas – ekipažas finišavo 10-oje vietoje ir pakilo į 10-ąją bendroje įskaitoje. Jei norite išvysti šią akimirką, pasižiūrėkite vaizdo įrašą nuo 12 min. 27 sek.

Dakaro ralis tęsis iki sausio 17 dienos. Jame dalyvauja 5 Lietuvos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)