Visgi tikėtina, kad lietuviams vietoje laiko baudos bus skirta piniginė bauda. Pasirodo, viskas dėl vienintelio greičio ruože pramušto rato.

Ekipažas jį paliko neutralizacijos zonoje ir paprašė, kad jį parvežtų medijos komanda. Būtent taip ir buvo pasielgta.

„Neutralizacijoje palikome sudaužytą ratą, palikome, kad mūsų žurnalistų mašina jį paimtų. Privažiavome prie žurnalistų, turėjome 15 min laisvo, ir kadangi ten buvo daug teisėjų, pamatė, parašė kliauzą, kad buvo pagalba iš pašalės. Iš tikrųjų, padarėme kliauzą“, – kalbėjo A. Juknevičius.

Ekipažas pas teisėjus sugaišo kone 40 minučių aiškindami, kas nutiko, ir kodėl nutiko. Anot jų, teko pateikti netgi nuotraukas, ieškoti liudininkų.

„Pasikvietė tą žmogų, kuris pasakė, kad gavome pagalbą iš pašalės, tas pasakė, kad to nematė. Vėliau buvo bandyta traktuoti, esą gavome du ratus. Bet gerai, kad mūsų nuotraukose viskas matosi – vieną ratą atidavėme ir liko du“, – pasakojo D. Vaičiulis.

Šturmanas pabrėžė, kad tokiu atveju teisėjai turėtų žiūrėti reglamentą, mat už paliktą trasoje ratą skiriama 1000 eurų bauda, tačiau ne 6 valandų bauda.

„Pagalba iš pašalės būtų skaitęsi tuo atveju, jei ratą mums būtų kas nors padėjęs keisti. Bet taip nebuvo“ – akcentavo A. Juknevičius.

Teisėjai su tokiu pareiškimu sutiko. Galiausiai sprendimą priimti padėjo pasirodęs vyriausias teisėjų kolegijos narys. Kaip pasakojo A. Juknevičius, šis pareiškė, kad vertinant nuotraukas ir liudijimus, greičiausiai lietuviams bus atšaukta skirta laiko bauda ir vietoje jos teks susimokėti 1000 eurų baudą.

Koks sprendimas bus priimtas iš tiesų, paaiškės rytoj. Visgi manoma, kad lietuviams bus leista startuoti iš realios finišo pozicijos – 24-osios vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)