Jis iki 8-o etapo užėmė pirmą vietą „vienišių“ klasės bendroje įskaitoje ir prieš Arūną Gelažninką pirmavo 5 minutėmis.

Italas pirmadienio greičio ruožo passkutinėje atkarpoje skaudžiai krito. Nors etapą užbaigė, tačiau vėliau dėl įtariamos krūtinės traumos buvo nugabentas į ligoninę.

Laimei, motociklininkas nepatyrė rimtesnių traumų, tačiau antradienį prie starto linijos nebestojo.

Šiuo metu A. Gelažninkas tapo vienvaldžiu lyderiu „vienišių“ klasėje ir prieš artimiausią konkurentą pirmauja daugiau nei 1 valanda.

Motociklai („Original by Motul“ įsk.)

Poz.MotociklininkasRezult. (val.)Nuo lyderio
1.Arūnas Gelažninkas36.34:10--
2.Emanuel Gyenes37.37:19+1.03:09 h
3.Benjamin Melot37.51:53+1.17:43 h

Pirmadienį po finišo A. Gelažninkas plačiau papasakojo apie dramatiškus paskutinius kilometrus.

„Pirmoje dalyje aplenkiau Maurizio Gerini ir tada jau spaudžiau į priekį. Vijausi kitus greitus sportininkus iš bendros įskaitos, bet italas niekaip neatsiliko nuo manęs, vis prikibęs važiavo“, – sako lenktynininkas

Konkurentų dvikovoje neapsieita be nuostolių – prieš pat lietuvį skaudžiai krito pagrindinis konkurentas Maurizio Gerini.

„Paskutinėj daly važiavom su ispanu Oriolu Mena ir paklydom šiek tiek. Tai italas vėl mane prisivijo ir lenkė. M. Gerini prieš pat mane stipriai vertėsi. Sustojau patikrinti, o jis visiškai atsijungęs buvo.

Kviečiau pagalbą, laimei, jis atsigavo ir sako: „nereikia, nereikia“. Palikau jį. Sakė važiuoti, tai ir išvažiavau. Man atrodo jam minimum galvos sutrenkimas“, – pirmadienį kalbėjo A. Gelažninkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)