„Supykom po vakar“ – sakė B. Vanagas finiše ir skaičiavome. – Galėjome būti 10-15 min. greitesni, bet buvome dukart užklimpę, kartą pasiklydę.“

Pilotas pasakojo, kad pakeliui matė nemažai avarijų, užklimpusių automobilių, o greičio ruožo pradžioje visi lietuviai važiavo „traukinuku“. Lenktynininko gerbėjai Lietuvoje pastebėjo, kad neretai nesklandumų sukelia ir priekyje važiuojantys bei greitesnio ekipažo praleisti nenorintys lenktynininkai. Pastarąsias kelias dienas lietuviškas ekipažas nuolat ramstosi buferiais su prancūzu Ronanu Chabotu.

„Būna visokių lenktynininkų, būna žaidžiančių pagal taisykles, būna – ne. Tai šitam lenktynininkui, matyt, kažkoks smegenų tikas, nes vos išgirdęs skambutį, kad turi praleisti greitesnį ekipažą, spaudžia akceleratorių iš visų jėgų ir bėga. Tai aš jau net nebeskambinu“, – kalbėjo B. Vanagas.

Ekipažas važiavo greitai, tad, prisipažino B. Vanagas, keliose vietose teko patirti gana rimtų šuolių, po kurių S. Rozwadowskis vos išlipo iš automobilio.

„Sebastianui su nugara negerai, man – su kaklu“, – prisipažino lenktynininkas.

Jis juokėsi, kad kone 100 kilometrų varžėsi su Vaidotu Žala ir Sauliumi Jurgelėnu – pastarieji irgi buvo motyvuoti greitai važiuoti.

„Lekia jis, pasiutėlis, kur tau“, – kalbėjo B. Vanagas.

Kalbėdamas apie rytdieną, pilotas priminė, jog dar išvažiuodamas iš Lietuvos buvo pasakęs, kad nebevažiuos ten, kur nemato. Pradėjęs lenktynes šių metų Dakare pabrėžė dar ir tai, kad nevažiuos greitai ten, kur dideli akmenys.

„Be to, ir visada su trim atsarginiais ratais važiuoju, sunkūs mes, bet kam ta bereikalinga rizika“, – akcentavo tarp 5-ių greičiausių Dakaro ralio pilotų 9-ame greičio ruože finišavęs lenktynininkas.

Spurtavus B. Vanagui ir S. Rozwadowskiui pavyko pakilti ir absoliučioje įskaitoje. Iš 14 vietos ekipažas pakilo vėl į 11-ąją vietą. Be to, nuo 10-oje vietoje esančio R. Chaboto B. Vanagą skiria vos daugiau nei 4 minutės. Tad paskutinę Dakaro ralio dieną, sausio 17-ąją, kai liks viso labo 112 km lenktynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)