Į 10-ojo greičio ruožo startą motociklininkas iškeliavo po ganėtinai rimto turimo KTM motociklo remonto: jam buvo pakeistas variklis. To prireikė, mat diena anksčiau A. Gelažninkas buvo priverstas stebėti, kaip jį pro šoną lenkia konkurentai, o pats laužti akceleratoriaus rankenos iki galo negalėjo.

Nors variklio pakeitimas ir kainavo 15 minučių, motociklininkas dėl to nesijaudino ir 10-ąją dieną pradėjo džiugiai. Netgi, minėjo, džiaugėsi, kad prasidėjo tikrai nelengvas greičio ruožas, su daug smėlio ir tokiu vėju, kad net motociklo priekinį ratą pakelti sunku.

Deja, įpusėjęs greičio ruožą A. Gelažninkas pasiklydo ieškodamas reikiamo greičio ruožo kelio punkto.

„Ne vienas, kartu su manimi gal penkiasdešimt motociklininkų irgi paklydo. Tačiau ieškodamas to taško praradau pusvalandį“, – sakė motociklininkas.

Kadangi 10-asis greičio ruožas buvo atšauktas nuvažiavus 325 km vietoje kiek daugiau nei 500, pasigerinti pozicijos jam nepavyko – motociklininkas užfiksuotas 65-oje vietoje.

Šią naktį visas Dakaro ralio karavanas praleis uždarame bivake, kuriame negalima mechanikų pagalba, o iš jo iškeliaus ir į 11-osios Dakaro ralio dienos greičio ruožą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)