Situacija tokia, kad šimtai žmonių neteks poilsio dienos, o lenktynininkų pasiruošimas kabo ant plauko.

Dakarą įveikti turi ne tik lenktynininkai. Mechanikams ir palaikymo komandų laukia tokio pat ilgio distancija, kuri šiemet yra ypatingai sunki. Organizatorių numatytas 1058 km pervažiavimas iš Ujūmio miesto Bolivijoje į Saltą Argentinoje jau savaime atrodė sudėtingas, bet kas laukia šalia finišo, maratoną pasunkino dar labiau.

7-asis lenktynininkų greičio ruožas ėjo vertikaliai iš Ūjumio į Saltą, tuo tarpu palaikymo komandų ir mechanikų kelias nusidriekė lankstu per pietryčių Boliviją. Laukė ne tik didžiulis atstumas, bet ir ilga bei lėta kelionė per kalnus.

Joje keli sunkvežimiai stojo remontuotis, mažiausiai vienam užsidegė padanga, netrūko ir kitų nuotykių. Iki bivuako likus 250 km, kelią nuvargusiems ekipažams pastojo išsilieję Rio Colorado upės krantai.

Upė užliejo vienintelį tiltą link Saltos miesto. Nusidriekė keliolikos kilometrų ilgio ekipažų virtinė. Policijos pareigūnai pranešė, kad eismas bus atidarytas tik rytoj per pietus – Lietuvos laiku apie 17 valandą.

Kelias, ant kurio stovi automobiliai, taip pat ant užliejimo ribos. Vos per metrą nuo ekipažų – kelio pylimą semiantis sraunus vanduo. Iki priverstinio sustojimo mechanikai kelyje buvo praleidę apie 20 valandų, palaikymo komandos – 13.

„Edas Racing Team“ komandos palaikymo ekipažas į Saltą vežę Antano Juknevičiaus ir Mindaugo Slapšio asmeninius daiktus. Akivaizdu, kad be šiandienos vakaro jie jų neatgaus, tad naktį turės praleisti su kombinezonais ir lenktynininkų batais, su kuriais turėjo įveikti daugiau nei 300 km greičio ruožą.

Komandos mechanikai jau išbraukė išsvajotąjį laisvadienį iš savo darbotvarkės, bet neaišku kaip greitai jie atsidurs bivuake ir galės pradėti remontuoti A. Juknevičiaus automobilį.

Rytojaus greičio ruožas neturėtų būti atšauktas. Jis drieksis kalnais, kur upės nėra patvinusios.

Visgi, bėdos nemato prie potvynių pratę vietos gyventojai. Jų namuose groja muzika, renkasi kaimynai, o kol vieni stovi vandenyje iki kulkšnų, vakarėliai persikelia į viršutinius namų aukštus.

Ne visi Dakaro dalyviai liko atskirti stichijos. 4-5 valandą ryto iš Bolivijos pajudėję arba alternatyvius kelius pasirinkę ekipažai spėjo atvykti dar iki uždarant kelius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)