Antrus metus iš eilės Lietuvai atstovauja dvi komandos – Benediktas Vanagas ir Andrejus Rudnickis su „Toyota Hilux“ visureigiu bei Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba su „Mebar“ automobiliu.

Jau pirmąją dieną lenktynininkai turės įveikti 833 km kelią iki pirmojo bivuako Karlos Pazo mieste. Iš jų 170 km laukia greičio ruožu. Organizatoriai jį vadina lengvu apšilimu, tačiau nei lengvas, nei šiltas jis nebus.

„Tai bus labai greitas greičio ruožas. Organizatoriai skaičiuoja, kad pirmojo ekipažo vidutinis greitis bus apie 140 km per valandą. Tai yra labai daug, o ypač žinant, kad trasoje daug 90 laipsnių posūkių“, — kalbėjo šturmanas A. Rudnickis.

16.44:30 val. Lietuvos laiku B. Vanagas gavo ženklą savo trečiajam Dakaro startui. Jo starto numeris – 41-as. Pirmajame jis liko 65-as, o antrame finišavo 35-as.

Šiemet lenktynininkas viliasi pasigrumti su lyderiais ir sausio 17 dieną finišuoti tarp 20 geriausių sportininkų.

Tuo metu A. Juknevičiui tai jau devintasis Dakaro ralis – penktą kartą jis dalyvauja kaip ekipažo narys, dar keturis – kaip komandos vadovas.

Jis startavo 78-as ir į trasą išvažiavo 17.03 val. Lietuvos laiku.

2009 metais, kuomet dar buvo šturmanas, jis kartu su Aurelijumi Petraičiu užėmė 25 vietą. Tai kol kas geriausias Lietuvos lenktynininkų pasiekimas. Pernai A. Juknevičius su Vytautu Obolevičiumi užėmė 56 vietą.

Prie starto linijos šiemet išsirikiavo 161 motociklas, 45 keturračiai, 137 visureigiai ir 63 sunkvežimiai.

2015-ųjų Dakaro ralis vyks sausio 4-17 dienomis. Lenktynių maršrutas nusidrieks per Argentiną, Boliviją ir Čilę, o startuoti ir finišuoti dalyviams teks Argentinos sostinėje Buenos Airėse.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)