Greičiausias paskutiniame šių metų Dakaro ralio greičio ruože buvo S. Peterhanselio komandos draugas Nani Roma, 128 km distanciją įveikęs per 1 val. ir 44 min. Nors ispanas šiandien ir buvo greičiausias, sportininkui nepavyko aplenkti bendroje įskaitoje trečią vietą užėmusio Leonido Novitskio. Rusas 14-ą greičio ruožą baigė septintas, nuo N. Romos atsilikęs kiek daugiau nei 2 minutėmis.

Penktas bendroje įskaitoje liko Orlando Terranova. Argentinietis šiandien finišavo antras, vos 13 sekundžių nusileidęs paskutinio greičio ruožo nugalėtojui.

Įdomu tai, jog greičiausiųjų penkete net keturias pozicijas užėmė „X-Raid“ komandos atstovai, iš kurių trys važiavo „Mini“ automobiliais.

Lietuvos atstovo Benedikto Vanago ekipažas 14-ame etape kol kas klasifikuojasi 28-oje vietoje. Mūsų šalies atstovai su Oscar automobiliu 128 km greičio ruožą įveikė per 5 val. 19:51 min. ir nuo etapo lyderio atsiliko atsiliko 20:41 min. Galutinėje įskaitoje B. Vanagas užėmė 64-ą vietą.

„Įveiktas paskutinis šio Dakaro greičio ruožas! Pasveikinti Jus su finišu oficialiai galėsime tik ryt, kai pervažiuosime per finišo podiumą. Viduje labai dvejopi jausmai. Veriasi tuštuma. Visada taip – po didelio ir svarbaus. Jaučiu, kad man jau pradeda jo (Dakaro) trūkti“, – iš karto po finišo teigė B. Vanagas.

Automobiliai:

1Stephane‘as PeterhanselisPrancūzijaMini38 val. 32:39 min.
2Ginielis de VilliersasPietų AfrikaToyota+42:22 min.
3Leonidas NovitskisRusijaMini+1 val. 28:22 min.
4Nani RomaIspanijaMini+1 val. 36:43 min.
5Orlando TerranovaArgentinaBMW+1 val. 49:10 min.
6Benediktas VanagasLietuvaOscar

Motociklininkų įskaitoje penktą kartą triumfavo Cyrilas Despres. Keturioliktas šios dienos greičio ruože finišavęs prancūzas bendroje įskaitoje artimiausią varžovą aplenkė beveik 11 minučių.

Antroji vieta atiteko kitam KTM motociklu lenktyniavusiam sportininkui – Rubenui Fariai. Portugalas buvo greičiausias šios dienos greičio ruože, vos 8 sekundėmis pranokęs Joaną Barreda Bortą.

Paskutinę varžybų dieną nepasisekė Francisco Lopezui. Sportininkas su problemomis susidūrė vakar, kuomet po trylikto greičio ruožo buvo priverstas pakeisti savo motociklo variklį. Už tai čilietis buvo nubaustas 15 min. bauda. Lyg to būtų ne gana, sportininkas antroje šios dienos greičio ruožo dalyje sugebėjo pasiklysti. Už pirmojo dvidešimtuko ribų finišavęs F. Lopezas bendroje įskaitoje nukrito iš antros į trečią vietą.

Motociklai:

1Cyrilas DespresPrancūzijaKTM43 val. 24:22 min.
2Rubenas FariaPrtugalijaKTM+10:43 min.
3Francisco LopezasČilėKTM+18:48 min.
4Ivanas JakesasSlovakijaKTM+23:54 min.
5Juanas PedreroIspanijaKTM+55:29 min.

Keturračių klasėje šiemet nepralenkiamas buvo Marcosas Patronelli. Antrą kartą Dakaro ralyje nugalėjęs sportininkas artimiausią savo varžovą Ignacio Casale aplenkė beveik 2 valandomis.

Keturračiai:

1Marcosas PatronelliArgentinaYamaha49 val. 42:42 min.
2Ignacio CasaleČilėYamaha+1 val. 50:35 min.
3Rafalas SonikasLenkijaYamaha+3 val. 16:49 min.
4Lucas BonettoArgentinaHonda+3 val. 40:10 min.
5Sebastianas PalmaČilėCan-Am+4 val. 35:57 min.

Sunkvežimių klasėje po pertraukos triumfavo „Kamaz“ atstovai. Pirmąją vietą bendroje įskaitoje užėmė ir šių metų Dakaro ralyje triumfavo Eduardas Nikolajevas.

Paskutiniame greičio ruože komandos draugą pranokęs Ayratas Mardeevas užėmė antrą vietą. Tuo tarpu Andrėjus Karginovas liko trečias. Rusas nuo bendroje įskaitoje antrą vietą užėmusio A. Mardeevo atsiliko tik 47 sekundes.

2012 m. Dakaro ralyje triumfavęs Gerardas De Rooy‘us šį kartą finišavo ketvirtas.

Sunkvežimiai:

1Eduardas NikolajevasRusijaKamaz39 val. 41:43 min.
2Ayratas MardeevasRusijaKamaz+37:10 min.
3Andrejus KarginovasRusijaKamaz+37:57 min.
4Gerardas De RooyNyderlandaiIveco+41:16 min.
5Martinas KolomyČekijaTatra+1 val. 01:47 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)