Po aštuntojo, ypač sudėtingo ir komplikuoto, greičio ruožo, Dakaro ralio teisėjai išplatino oficialų pareiškimą, jog „Bahrain Raid Xtreme“ ekipažai užsitraukė jų rūstybę. Kaip pastebėjo teisėjai, į kontrolinį tašką du šios komandos ekipažai – 211 ir 221 numeris – atkeliavo turėdami vos po vieną atsarginį ratą.

211 numeriu pažymėtas varžosi Sebastianas Loebas, o 221 numeriu – Orlando Terranova, abu visam automobilių sporto pasauliui puikiai pažįstami sportininkai, važiuojantys ryškiai raudonais automobiliais. Negana to, šie du sportininkai yra vieni greičiausių automobilių įskaitos dalyvių.

Už „dingusius“ atsarginius ratus teisėjai komandai skyrė 10 tūkst. eurų baudą. Kadangi ekipažai dalyvauja ir pasaulio čempionate, pusę šios baudos teks susimokėti ši karto, kita pusė „kybos“ virš komandos per visą čempionatą ir, pasikartojus nusižengimui, teks susimokėti ir ją.

Komandos atstovai teisinosi, jog jokiu būdu ratai nebuvo pamesti tyčia. Komandos atstovas Davidas Richardsas aiškino, jog vairuotojai pamestus ratus pastebėjo tik pasiekę neutralizacijos zoną. Jo žodžiais, tai netikėtumas, o jokio pranašumo dėl pamestų ratų sportininkai neįgavo, atvirkščiai, privalėjo važiuoti dar atsargiau, kadangi vienas ekipažas teturėjo pradurtą ratą, kitas ekipažas – vienintelį atsarginį ratą.

Pasak D. Richardso, ratai jokiu būdu nebuvo tyčia palikti dykumoje, tą įrodo ir 211 ekipažo vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip vairuotojas sugadintą ratą pririša kairėje bolido pusėje, o prarastas ratas buvo dešinėje. Tai reiškia, kad jis buvo netinkamai pritvirtintas, arba diržai, kuriais tvirtinamas ratas, neatlaikė.

Nepaisant to, teisėjai atrėžė, kad jokiais atvejais ratai ir padangos ar jų dalys negali būti palikti lenktynių zonoje. Tą padaryti privalu užtikrinant, kad visos automobilio dalys veiktų tinkamai ir tvirtai laikytų vežamas atsargines dalis, mat nukritęs ratas galėtų sužaloti ir žiūrovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)