Paaiškėjo, kad antrąjį Dakaro ralio greičio ruožą ekipažas, važiuojantis po „Toyota Gazoo Racing“ vėliava, užbaigė be įjungto duomenis fiksuojančio įrenginio. Tai buvo pastebėta bivake.

Toks elgesys, konstatavo teisėjai, pažeidė taisykles. Už tai ekipažui skirta 5000 eurų bauda, be to, gresia ir diskvalifikacija iš šių metų Dakaro ralio, jei analogiškas pažeidimas bus pakartotas dar kartą.

Kaip aiškino pasiteisinti į teisėjų komisiją pakviestas komandos atstovas, tokia apmaudi klaida – dėl mechanikų aplaidumo. Šie, esą, pamiršo prijungti duomenų stebėjimo įrangą prie akumuliatoriaus.

„Kas naktį šią įrangą atjungiame dėl saugumo. Asmeniškai tikrinsiu ateinančias dienas, ar ši įranga prijungta tinkamai“, – žadėjo komandos atstovas Jean-Marc Fortinas.

Tikrinant įvykio detales paaiškėjo, kad duomenis fiksuojanti įranga nebuvo prijungta, kai ekipažas išvažiavo į antrąjį greičio ruožą. Tad galimybės užfiksuoti visus reikalingus duomenis, tarp kurių ir, pavyzdžiui, turbinos slėgis, nebuvo.

Teisėjai pastebėjo ir tai, kad duomenis stebinti įranga yra prijungiama tiesiogiai prie akumuliatoriaus, todėl nėra jokio pagrindo šios atjungti kas naktį.

Visgi teisėjai pastebėjo, kad ši klaida aptikta ganėtinai anksti, antrąją iš dvylikos laukiančių Dakaro ralio dienų. Be to, pirmąją dieną visa įranga veikė tinkamai.

Tai ne vienintelis skandalas, į kurį pastarosiomis dienomis įvelta „Toyota Gazoo Racing“ komanda. Dakaro debiutantė „Audi“ drauge su ispanu Carlosu Sainzu priešaky apkaltino šią komandą bei N. Al-Attiyah ir Dakaro ralio organizatorius sukčiaujant.

Teigiama, kad būtent šiam ekipažui Dakaro organizatoriai suteikė papildomos informacijos, kuri lėmė, kad pirmajame greičio ruože katariečio ekipažas be klaidų įveikė visus išūkius, paklaidinusius daugybę garsių pilotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)