Pasak piloto, būtų galima papasakoti daug istorijų apie tai, kaip ekipažui šiandien sekėsi važiuoti.

Į pirmą istoriją ekipažas įsivėlė dar pirmoje greičio ruožo dalyje, kai reikėjo įveikti 57 km kopų. Ginielis de Villiersas, „Toyotos“ pilotas, perspėjo, kad šitos kopos – bene sunkiausios pasaulyje.

„Pagalvojau, na, sunkiausios, reiškia, važiuosim per sunkiausias. Ir viskas buvo gerai, kol neįkritom į „puodą“ ir nenusimontavom ratų“, – kalbėjo B. Vanagas.

„Puodu“ jis vadina savotišką smėlio duobę. Įkritęs į tokią ekipažas negalėjo pasikeisti ratų tol, kol nenusikasė, kaip sakė jis, kopos.

„Sunkvežimis padėjo, truktelėjo mus. Bet praradom daug laiko“, – pridūrė pilotas.

Šįkart ekipažui teko pasikeisti ir pusašį, mat pastarasis buvo sugadintas po, kaip sakė B. Vanagas, negražaus nusileidimo ant nosies.

„Galiausiai kanjone buvo avarija ir jis buvo užtvertas, todėl teisėjai mus sustabdė. Tai žinom, kad laikas, kurį stovėjome, bus atimtas iš mūsų rezultato“, – sakė B. Vanagas.

Galop vyšnia ant torto tapo tai, kad ekipažas pasiklydo. Anot B. Vanago, nusileido nuo kopos, kurios aukštis vos ne kaip Vilniaus televizijos bokštas. O pasirodė, kad būtent ant tos kopos buvo reikalingas kelio punktas.

„Nusileidinėjome ratus ir lipom. Tai buvo vienas pavojingiausių dalykų mano gyvenime. Bet užkopėm, nes kai reikia, viską padarysi“, – sakė lenktynininkas.

Pasak jo, labai gaila, kad trasoje ekipažas prarado daug laiko, tačiau pakeisti čia jau nieko nebeįmanoma.

Nepaisant smuktelėjimo per pozicijas, B. Vanagui ir S. Rozwadowskiui Dakare pavyko pakilti į 10 vietą absoliučioje grupės įskaitoje. Kaip sako komanda, iki 9-osios vietos – kone valanda, o į nugarą lietuviui kvėpuoja žymusis Carlosas Sainzas, kurį nuo „General Financing team Pitlane“ ekipažo skiria maždaug 13 minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)