453 km ilgio greičio ruožas, dar 219 km pervažiavimo – tai kol kas ilgiausiai trukusi Dakaro ralio diena ir ne vienas ekipažas tikėjo, kad kažkur ilgiau užtrukus finišuoti, matyt, teks jau su tamsa.

Pirmasis finišavo motociklininkas Arūnas Gelažninkas, „Zigmas Dakar team“ atstovas. Dieną jis užbaigė būdamas 35-oje pozicijoje, o absoliučioje motociklininkų klasės įskaitoje pakilo į 33 vietą.

Greičiausiai iš visų lietuvių finišą pasiekė Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro. Ekipažas finišavo 19-oje vietoje ir po šio finišo pakilo į 11-ąją vietą absoliučioje įskaitoje.

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, „Agrorodeo“ komanda, preliminariai finišavo 24-oje vietoje. Ir nors juokavo, kad pavyko šiek tiek atsigriebti prarasto laiko, absoliučioje klasės įskaitoje jiedu 10-ąją poziciją prarado – nusmuko į 12-ąją.

Treti į finišą atkeliavo Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis, „Kredos“ komanda. Tiesa, finišavo ekipažas 24-oje vietoje, tačiau teisėjai skyrė jiems 6 valandų baudą. To paties sulaukė ir Dakaro debiutantai – Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas, „Heston MRO team Pitlane“ ekipažas.

Gintas Petrus ir Tomas Jančys, „Petrus racing team“ komanda, finišą pasiekė būdami 49-i.

Dėl skirtų baudų ekipažai nukrito į rikiuotės galą, tačiau kol kas nėra aišku, ar baudos liks, ar bus panaikintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)