Kaip įprasta pirmieji startuoja motociklininkai, o su jais ir vienintelis, šioje klasėje, Lietuvos atstovas Arūnas Gelažninkas – „Zigmas Dakar team“ lenktynininkas. Motociklininkas pasakojo, kad diena buvo pakankamai sunki, o nė nepasiekus greičio ruožo vidurio, važiavimą apsunkino nugaros skausmai. Lenktynininkas dieną pabaigė 41-oje pozicijoje.

Automobilių įskaitoje pirmasis ne tik tarp lietuvių, tačiau ir visų dalyvių, startavo Vaidotas Žala. Nerimavę, kad teks „atidaryti“ trasą, pilotas su šturmanu Sauliumi Jurgelėnu, pradžioje, palaikė gana gerą tempą, vis tik pasiviję motociklininkus neišvengė klaidų.

V. Žala aiškino, kad būtent bandydamas aplenkti motociklų įskaitos dalyvius, jis prarado tempą, o galiausiai teko du kartus sustoti dėl prakiurusios padangos. Nepaisant to, lenktynininkams pavyko iškovoti 10-ąją poziciją.

Benediktas Vanagas

Greičiausias iš lietuvių buvo Benediktas Vanagas, tačiau jo pelnyta 8-oji vieta buvo pasiekta praleidus paskutinį kelio puntą. Už tokią klaidą komandai buvo skirta 20 minučių bauda, o dėl to „Inbank team Pitlane“ ekipažas nukrito į 20-ąją vietą.

Pabaigoje navigacijos klaidų neišvengę Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis džiaugėsi – automobilis dirbo nepriekaištingai, o dėl to ir greičio ruožu komanda buvo patenkinta. Lenktynininkams pavyko išvengti didesnių klaidų, todėl A. Juknevičius dieną ir pasiektą 25-ąją poziciją vertino itin gerai.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis

Dakaro naujokams Edvinui Juškauskui ir Aisvydui Paliukėnui taip pat šypsosi sėkmė – bendroje įskaitoje komanda puikuojasi 38-oje vietoje. Antrajame greičio ruože lenktynininkams teko sustoti tik kartą bei sugaišti kelias minutes ieškant paskutinio kelio punkto.

Ginto Petraus ir Tomo Jančio komandai antroji diena taip pat buvo sėkminga, o paklaidžiojamų prieš finišą nė negalima laikyti rimta klaidą – ten net gamyklinės komandos pasukdavo neteisinga kryptimi. Jie antrąją dieną finišavo 45-oje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)