Itin sunki šeštoji Dakaro diena buvo net dviems lietuviškiems ekipažams. Perspektyviausių naujokų vardu praminta „Heston MRO team Pitlane“ komanda dar tik įpusėjus dienai pranešė, jog jie iš sunkiausių pasaulio lenktynių traukiasi. Iki įvykio 28-ąją vietą absoliučioje įskaitoje iškovoję lenktynininkai džiaugėsi greičio ruožais, kuriuos jiems pavykdavo įveikti be didesnių nesklandumų, tačiau variklio gaisras pasiglmžė visas viltis.

Tiesa, kaip vėliau paaiškėjo, jos vis dar yra, tačiau komanda rezultato siekti jau nebegalės.

Nemaloniais nuotykiais pasidalino ir 18-oje vietoje finišavęs Vaidotas Žala. „Agrorodeo“ komandos pilotas aiškino, jog vieną kartą „reikalų“ prisidarė lenkdami varžovą, tačiau antrąjį kartą incidento išvengti nepavyko dėl organizatorių nepažymėtos duobės.

Kliūties nepastebėjusi komanda visu greičiu „krestelėjo“ nuo kopos, dėl ko, kaip V. Žala ir S. Jurgelėnas prisipažino, lenktynininkai patyrė didelį nugaros skausmą.

Kitos lietuvių komandos džiaugėsi kopomis ir ilgu, tačiau gana greitu greičio ruožu. „Inbank team Pitlane“ pilotai Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro dieną baigė 17-oje pozicijoje.

Dakaro pankais vadinami „Kreda“ komandos lenktynininkai Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis džiaugėsi, kad pagaliau galėjo pasivažinėti kopomis ir finišavo 27-i.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis

Kupranugariais ir kopomis susižavėjusi „Petrus racing“ komanda džiaugėsi lenktynėmis ir kvietė kitais metais savo jėgas išbandyti ir kitiems Lietuvos lenktynininkams. Gintas Petrus ir Tomas Jančys šeštąją dieną finišavo 45-oje pozicijoje.

Vienintelis Lietuvos motociklininkas Dakare Arūnas Gelažninkas pasiekęs finišą taip pat pr daug nedžiūgavo, tačiau pripažino, jog pailsėjus turėtų būti geriau. „Zigmas Dakar team“ atstovas šeštajame greičio ruože užėmė 44-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)