Organizatorių pateikiamoje greičio ruožo apžvalgoje numatyta, kad 50 proc. greičio ruožo sudaro smėlis, o likusį 50 proc. – kopos.

Kaip jau įprasta, iš lietuvių pirmasis į greičio ruožą leidosi keturratininkas Laisvydas Kancius. Jis vėl demonstravo stabilų tempą, finišavo per 5:55:10 val. ir užėmė 4-ą vietą. Etapo nugalėtojui, argentiniečiui Francisco Moreno Floresui pralaimėjo vos 5:49 min., o bendroje keturračių įskiatoje po 5-ių greičio ruožų pakilo į 3-ią vietą.

Vaidotas Žala taip pat akcentavo, kad ši diena bus organizatorių duoklė trokštantiems smėlio, mat čia jo tikrai netrūks.

„Teltonika Racing“ ekipažas nuotolį įveikė per 4 val. 33:55 min., etapo nugalėtojui ir bendros įskaitos lyderiui Nasserui Al-Attiyah pralaimėjo 20:32 min. bei greičio ruože užėmė 10-ą vietą. Tiesa, lenktynininkas prisipažino, kad greičio ruožo pabaigoje, likus 20 km iki finišo, važiavimą apsunkino sumažėjusi automobilio galia.

Po vakarykščio įvykio iš Dakaro pasitraukė ir šią dieną nebestartavo lenktynininkas Benediktas Vanagas, todėl automobilių įskaitoje liko tik du lietuvių ekipažai.
Tiesa, šią dieną ir vėl nepasisekė Ginto Petraus ir Jose Marques ekipažui. Komanda, kaip ir ketvirtajame greičio ruože, buvo priversta pasitraukti iš greičio ruožo. Šį kartą – dėl pavarų dėžės gedimo.

Penktajame greičio ruože aukščiausioje pozicijoje startavo Laisvydas Kancius (trečia vieta). Vakar iš greičio ruožo pasitraukęs Vaidotas Žala vėl pasinaudojo „džokeriu“, todėl šią dieną pradėjo startuodamas iš 38-os pozicijos. Taip pat iš greičio ruožo pasitraukęs Gintas Petrus prie starto stojo 122-as.

Ketvirtajame greičio ruože 6-as finišavęs Rokas Baciuška iš šios pozicijos pradėjo ir penktąjį greičio ruožą, o Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu į trasą leidosi 32-i. Kaip ir R. Baciuška, taip ir Vaidotas Paškevičius su Slavomiru Volkovu ir Tomu Gužausku dieną pradėjo 6-oje pozicijoje, kurią ekipažui pavyko iškovoti trečiadienį.

Visi lietuvių starto laikai penktame greičio ruože:

7:40 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“)

9:35 val. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)

9:43 val. Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis („Red Bull Can-Am Factory team“)

9:58 val. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)

10;30 val. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)

10:42 val. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Racing team“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją