„Su „General Financing” nuėjome ilgą bendrą kelią, kupiną savitarpio pasitikėjimo, pagarbos ir žodžio laikymosi. Drauge mums pavyko sukurti ir įgyvendinti daug prasmingų iniciatyvų. Už tai esu nuoširdžiai dėkingas tuometinei „General Financing“ komandai. Tačiau situacija pasikeitė šiemet lapkričio pradžioje, „General Financing“ valdžią perėmus naujam vadovui. Ilgametė partnerystė vienašališkai nutraukta likus kiek daugiau nei dviem savaitėms iki technikos išsiuntimo į Saudo Arabiją, kur šiais metais vyks Dakaras. Tai kritiškai trumpas laikas iš naujo pergalvoti pasirengimo Dakarui strategiją, todėl iškilo rimta grėsmė dalyvavimui sunkiausiose pasaulio lenktynėse. Mes turime dešimt dienų surasti naujus Partnerius ir darysime viską, kad tai pavyktų“, – sako Benediktas Vanagas.

Savo feisbuko paskyroje lenktynininkas pasidalino platesnėmis derybų detalėmis. Anot sportininko, šių metų liepą prasidėjo kalbos apie dešimtąjį komandos sezoną Dakaro ralyje.

„Partneris mums prasitarė, kad planuoja tapti banku ir dėl didelių, su tuo susijusių investicijų, prašė ateinantiems metams sumažinti biudžetą. Nors Dakarui bei visam metų sezonui lėšų visada trūksta, mes sutikome ieškoti galimybių ir dar labiau susiveržti diržus. Negalėjome kitaip. Devynerius metus gyvenome kaip šeima. Susitarėme“, – teigia lenktynininkas.

Žinutę apie tai, kad pasikeitė bendrovės vadovas, sportininkas gavo, kai iki technikos į Dakarą išsiuntimą liko vos pora savaičių. Vėliau sulaukė kvietimo susitikti, o susitikimo metu išgirdo, kad bendradarbiavimas yra nutraukiamas.

B. Vanago teigimu, ruošiantis Dakarui, jau patirtos didelės išlaidos: startinis mokestis siekia virš 100 tūkst. eurų, didelę išlaidų dalį sudarė ypač brangus technikos paruošimas, iš anksto įsigyti komandos narių skrydžių bilietai, viešbučiai.

„Kas toliau? Dabartiniame status quo negalime tęsti šio projekto. Tačiau mes dar turime dešimt dienų surasti naujus partnerius. Viltis maža, bet padarysime viską, kas geriausia“, – kalba sportininkas.

2019 m. Dakare Benediktas Vanagas ir šturmanas Sebastianas Rozwadowskis pasiekė Baltijos šalių rekordą – 11-ą vietą. Šiais metais Dakaro ralis pakeitė lokaciją ir vyks Saudo Arabijoje sausio 5-17 d. Benedikto Vanago komanda į Saudo Arabiją planavo išvykti sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)