„Pirmasis greičio ruožas buvo ne mano tipo. Tokia, turbūt, bus ir pirma ralio pusė“, – prisipažino finišą pasiekęs A. Gelažninkas.

Motociklininkams diena nebuvo labai lengva, mat, pasakojo lietuvis, greičio ruože gausu akmenų ir ant jų lengva nukristi.

„Mano akyse motociklininkai lenkė ir krito. Tikiuosi, visi pasiekė finišą“, – kalbėjo A. Gelažninkas, perspėjęs, kad tokiose vietose nebus lengva ir automobilių vairuotojams.

Anot motociklininko, pirmąją Dakaro ralio dieną reikėtų įveikti ramiai, tą jis ir darė. Mat prie krūvio turi priprasti ir kūnas, ir motociklo svarbu nesulaužyti.

Tiesa, jau į pirmąją dieną A. Gelažninkas įkliuvo į nepatogią situaciją: įvažiavo į lietaus išgraužtas provėžas. Porą, pasakojo jis, prašoko, o štai vienos vietos išvengti nepavyko, tad kapanotis iš ten turėjo ganėtinai ilgai.

„Kaip bebūtų, esu finiše. Pozicija geresnė nei pernai po pirmojo etapo, tai esu patenkintas – jau geriau sekasi“, – kalbėjo motociklininkas.

A. Gelažninkas pirmąją Dakaro ralio dieną finišavo 40-oje vietoje, 319 km jis įveikė per 4 val. 6 min. ir 19 sek., nuo lyderio atsilikęs 46 min. 46 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)