Pasak Dakaro organizatorių, šiame greičio ruože laukia „smėlio kalnai“, todėl dalyviai ir jų lenktyninė technika turi būti pasiruošę laukiančiam iššūkiui.

Arūnas Gelažninkas, „Orion Dakar team“ komandos lyderis ir vienintelis Lietuvos motociklininkas Dakaro ralyje, detalizavo, kad net 81 proc. dangos šiandien kelyje – smėlis. Likusi dalis – dirvožemis.

Dakaro bivakas persikėlė Hailo link, kur išties vėsu, o naktį dar ir nulijo, tad visiems prireikė šiltesnės aprangos.

Pirmąją Dakaro ralio dieną A. Gelažninkas įveikė atvežęs į finišą pagirtiną rezultatą: ralio vienišių įskaitoje „Originals by Motul“ jis atvažiavo būdamas tarp greičiausių sportininkų.

„Vienas iš nustebinusių dalykų buvo smėlio purumas – galbūt dėl to, kad jau nemažai sportininkų buvo pravažiavę prieš mane. Motociklą smarkiai mėtė į šalis, siauruose kanjonuose buvo labai daug dulkių, nesijaučiau itin komfortiškai“, – įspūdžiais dalinosi Arūnas.

Lenktynininkas finišo liniją kirto trečias savo grupėje.

„Kaip visada, manau, kad galėjau padaryti geriau, bet klaidų išvengiau – tiek vairavimo, tiek navigavimo, tad tuo ir norisi džiaugtis“, – sakė Arūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją