Argentinoje B. Vanago komandos vadovo pareigas užimantis Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Romas Austinskas atvyko pasveikinti lietuvių Sausio 13-osios proga. Tuo pačiu DELFI žurnalistui dar metė repliką: „nerašyk nesąmonių, rašyk teisybę.“

Išgirdęs atsakymą, kad kopose karvės nesigano ir apie „teisybę“ nėra ko rašyti, prezidentas į diskusijas nesileido. Tačiau tuomet teisybę apie LASF nusprendė papasakoti A. Juknevičius.

Jis kasdien gauna bent po tris SMS žinutes, primenančias apie sausio 25-ą dieną LASF organizuojamą Dakaro dalyvių spaudos konferenciją. Nepaisant didžiulio R. Austinsko noro, lenktynininkas į konferencijų salę neateis.

„Visi nori pasišildyti Dakaro šlovės spinduliuose, bet, kad kažką duotų lenktynininkams – čia jau kitas reikalas“, – sakė A. Juknevičius.

Pavasarį su trenksmu pasikeitė LASF valdžia. Senoji su Gintaru Jonu Furmanavičiumi buvo išvyta. Ji buvo apkaltinta neveiklumu ir stagnacija, bet A. Juknevičius pokyčių nemato ir dabar.
Romas Austinskas

„Bet kuri federacija turi dvi funkcijas: užsiimti administravimu ir vystymu, lobizmu. Šiandien federacija mums nėra pritraukusi nė vieno cento“, – sakė jis. Anot pašnekovo, šiuo metu federacijos funkcija yra viena – išduoti licencijas lenktynininkams ir renginių organizatoriams.

„Estijoje yra reitingavimo sistema, pagal ją pinigai išdalijami sportininkams. Pas mus federacija iššvaisto pusę milijono eurų, o iš mūsų paima kiekvieną kapeiką“, – kalbėjo jis.

Norintiems startuoti Dakaro ralyje tenka gerokai paploninti pinigines. Būtų gerai, kad tik geresniam automobiliui ar didesnių pinigų pragariškomis sąlygomis dirbantiems mechanikams atseikėjimui. Administraciniai mokesčiai siekia dešimtis tūkstančių eurų. Jei tiksliau, A. Juknevičiaus komanda Dakaro organizatoriams atseikėjo 100 tūkst. eurų vien tik už akreditacijas. Kiekviena sutaupyta šimtinė leidžia laisviau kvėpuoti ir geriau pasiruošti lenktynėms. Bene labiausiai lietuvių lenktynininkų pasiekimais besidžiaugianti LASF tame neįžvelgia savo prievolės.

„Ar federacija nubiednės nepaėmusi tų pinigų? Mes gi į Dakarą važiuojame, o ne į raliuką Prienuose, kur už 30 eurų gali dalyvauti. G. J. Furmanavičius iš mūsų pinigų neimdavo, o dabar už licencijas dalyvauti Dakare sumokėjome beveik 1000 eurų. Už tuos pinigus mes galėtume nusipirkti naują stabdžių diską ar atkurti amortizatorių. Dabar iš tų pinigų skraido po meksikas“, – kalbėjo lenktynininkas.

A. Juknevičiui užkliuvo LASF atstovų vasaros ekskursija į Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) konferenciją Meksikos sostinėje. Jo teigimu, tam buvo išleista 7000 eurų, o kelionės rezultatas – abejotinas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)