„Matome, kad mūsų renginio tikslas pasiektas. Į renginį susirinko tiek profesionalūs bėgikai, tiek ir mėgėjai, kuriems tokios varžybos yra pirmosios jų gyvenime. O ką jau kalbėti apie gausų būrį darželinukų ir pradinukų dalyvavusių 100 metrų varžybose. Tikimės, kad „Ąžuolyno bėgimo“ dalyviai ir toliau aktyviai sportuos ir juos ąžuolyno parke sutiksime bėgiojančius, sportuojančius ar tiesiog atėjusius pasivaikščioti su draugais ar šeima“, - svarstė „Ąžuolyno bėgimo“ organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Dalyvavo darželinukai ir profesionalai

„Ąžuolyno bėgime“ dalyvavo apie tūkstantį dalyvių. Ilgiausioje, pusės maratono distancijoje varžėsi kiek virš 30 sportininkų, 10 km distanciją rinkosi apie 60 dalyvių, o 5 km sportinę trasą išbandė ir dėl prizų kovojo 112 dalyvių. Organizatorius nustebino 5 km laisvos distancijos, kurioje nebuvo matuojami laikai ir pretenduojama į prizus, dalyvių skaičius. Jų susirinko virš kelių šimtų.

„Panašu, kad šią distanciją rinkosi žmonės, bėgimo varžybose dalyvaujantys pirmą kartą ir norintys tiesiog išbandyti save, suprasti kaip jiems sekasi bėgimo trasoje. Buvo ir tokių, kurie tiesiog norėjo linksmai su draugais praleisti laiką. Kitą kartą tikimės juos išvysti jau sportiniame bėgime“, - pasakojo G. Bielskus.

Renginyje aktyviai dalyvavo ir moksleiviai. 400 metrų moksleivių bėgime dalyvavo apie pusė šimto moksleivių, o 100 metrų pradinukų ir darželinukų bėgime, net pusantro šimto. Aktyviai rinkosi šeimos ir į 400 metrų šeimų bėgimą, „Ąžuolyno bėgime“ buvo galima išvysti net 40 tėvų bėgančių stumiant vežimėlį. Daug susirinkusių dėmesio sulaukė ir 100 metrų žmonų nešimo varžybos. Čia varžėsi 11 porų.

Dalyviams patiko ąžuolų pavėsis

Pirmiausia finišą kirto 5 kilometrų distancijos nugalėtojas, „Kauno maratono klubo“ narys Regimantas Tarasevičius (16:54), antras finišavo Lukas Tarasevičius (17:14). Trečias distanciją įveikė Eimantas Petrulevičius (18:20).

„Trasa buvo labai lengva. Nebuvo įkalnių ar nuokalnių, dalis trasos buvo ąžuolų šešėlyje, tad nebuvo baisu perkaisti. Nors buvo keletas aštrių posūkių, bet trasą pavyko įveikti be didesnių nesklandumų“, - kvapą gaudydamas pasakojo 5 km nugalėtojas R. Tarasevičius.

Tarp merginų greičiausiai 5 km įveikė Ieva Želvytė (20:32). Antra atbėgo Simona Janavičiūtė (21:09). Trečia 5 km distanciją įveikė Evelina Laukytė (22:53).

10 kilometrų distancijoje triumfavo Tomas Bizimavičius (34:39) ir Loreta Kančytė (39:58). Atgavę kvapą ir pasiilsėję, jie taip pat dalyvavo ir Lietuvos studentų kroso čempionato bėgimuose. Antrą vietą šioje distancijoje užėmė Modestas Dirsė (35:37) ir Rūta Marija Trimonytė (42:37). Treti atbėgo Lukas Mankevičius (36:20) ir Roberta Gentvilaitė (49:48).

Ilgiausioje, pusės maratono distancijoje triumfavo Dzimitry Dzerazenka (1:12:00). Nuo jo vos 36 sekundėmis atsiliko Aurimas Skinulis (1:12:35). Trečias atbėgo Vytautas Gražys (1:17:03).

Pusės maratono distancijoje dalyvavo dvi moterys. Greičiausiai distanciją įveikė Jurgita Levertavičiūtė (1:30:52), o antra atbėgo Seda Bukšnienė (1:40:27). Nugalėtojams buvo išdalintas beveik 4,5 tūkstančio eurų vertės „hummel“ dovanų čekiai ir kitos rėmėjų dovanos.

Žvaigždės džiaugėsi geru oru ir trasa

Dalyvių tarpe bėgo ir daug gerai žinomų sporto ar pramogų pasaulio žvaigždžių. „Ąžuolyno bėgime“ savo jėgas išbandė šuolių į vandenį Lietuvos čempionas Ignas Barkauskas, šokėjas Marius Gaižauskas, modelis Jolanta Leonavičiūtė, „Aistės-LSU-Paradis“ krepšininkės, F.B.K Kaunas ir „Stumbro“ komandų futbolininkai. Ąžuolyno takais su visa šeima bėgo ir televizijos laidų vedėjas Gediminas Juodeika, šokėjas Saulius Skambinas, „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Lietuvos ralio ir lenktynių meistrai Vytautas Švedas ir Dainius Jocius.

Šokėjas Saulius Skambinas po varžybų džiaugėsi, kad pirmuosius 5 kilometrus įveikti nebuvo taip sunku kaip tikėjosi.

„Jau ilgą laiką rimčiau nebėgiojau. Šiandien bėgti sekėsi ganėtinai neblogai. Trasa buvo labai smagi, apėmė geros emocijos, susikaupiau ir tiesiog bėgau. Tikriausiai tai bus nepaskutinis mano bėgimas“, - po įveiktų varžybų pasakojo S. Skambinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)