Komandai iš Afrikos Lietuvos rinktinė yra nusileidusi tik kartą: 2012 metais atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyre Venesueloje Kęstučio Kemzūros auklėtinius pribloškė Nigerijos krepšininkai (80:86).

Tuomet ant parketo bėgiojo keturi žaidėjai, Lietuvos nacionalinės ekipos garbę ginantys ir pasaulio čempionate Ispanijoje: Martynas Pocius, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas ir Jonas Valančiūnas.

Šįsyk jie stos prieš Afrikos čempionų titulą pernai susigrąžinusią Angolą. B. Matkevičiaus nuomone, pakišti koją sau gali tik patys lietuviai.

„Jeigu galvosime apie vakarykštę pergalę prieš Meksiką, o ne kitą varžovą, žinoma, bus vargo. Viskas priklausys nuo nusiteikimo ir koncentracijos. Manau, vyrai bus pasiruošę“, – DELFI paklaustas, ar Angola gali sukelti grėsmę Lietuvos ekipai, teigė vienas iš Jono Kazlausko padėjėjų.

Anot būsimų priešininkų stovyklą išžvalgiusio specialisto, lietuviai turės pranašumą kovodami abiejose baudos aikštelėse, bet jį dar reikės išnaudoti.

„Mūsų laukia stipri kova po krepšiu – aukštiems žaidėjams tikrai bus ką veikti. Joaquimo Gomeso ir Yanicko Moreiros rankos – labai ilgos, jie susigraibo daug atšokusių kamuolių. Be to, komanda – atletiška, ypač Eduardo Mingas, kuris gali žaisti ir lengvuoju, ir sunkiuoju krašto puolėju. Tad mūsų žaidėjams bus sunku stumdytis.

Užduotis numeris vienas – laimėti kovą „po lenta“. Taip pat reikės turėti kantrybės gynyboje bei puolime. Jei atakuosime aštriai, veršimės, galime Angolos gynybą pralaužti, išprovokuoti daug pražangų“, – dėstė B. Matkevičius.

Treneris pripažino, jog pasaulio čempionato tvarkaraštis Manto Kalniečio turnyro išvakarėse netekusiai komandai yra palankus. Vangiai pradėję lietuviai šeštadienį tik antroje rungtynių pusėje įsibėgėjo ir palaužė Meksikos ekipą 87:74, galimybių styguoti žaidimą ir grūdinti į M. Kalniečio vietą stojusius žaidėjus J. Kazlauskas turėtų gauti ir dvikovoje su Angola.

„Tvarkaraštis geras. Tiesa, Meksika buvo mažai žinomas varžovas, dėl to – šiek tiek neparankus, ir pradžia buvo sunki. Gerai, kad pirmadienis – poilsio diena, bus galima analizuoti tolesnių oponentų žaidimą ir ruoštis“, – sakė B. Matkevičius.

Savo ruožtu, Angolos krepšininkai planetos pirmenybes šeštadienį pradėjo pergale prieš Pietų Korėją 80:69. Primename, kad D grupėje taip pat varžosi Australijos ir Slovėnijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)