Akistata truko 1 val. 43 min. Po pralaimėjimo D. Medvedevo nusivylimo neatlaikė jo raketė. Iš pradžių rusas ją sviedė į žemę, vėliau ji skriejo į tuščias tribūnas.

Daniilo Medvedevo raketė

Ispanas žaidynių pusfinalyje susitiks su kitu rusu Karenu Chačanovu (ATP-25).

K. Čachanovas ketvirtfinalyje 7-6 (7-4), 4-6, 6-3 pranoko prancūzą Ugo Humbertą (ATP-28).

Novakas Džokovičius 6-2, 6-0 nepaliko jokių vilčių japonui Kei Nishikori (ATP-63).

Serbas pusfinalyje susitiks su Vokietijos atstovu Alexanderiu Zverevu, kuris 6-4, 6-1 susitvarkė su prancūzu Jeremy Chardy.

Primename, trečiadienį 2 val. 26 min. trukusioje aštuntfinalio kovoje 25-erių D. Medvedevas 6-2, 3-6, 6-2 pranoko italą Fabio Fognini.

Abu tenisininkai partijos metu keletą kartų apsižodžiavo, tačiau pagrindinis emocijų proveržis D. Medvedevo dar tik laukė. Žurnalistų kalbinimo zonoje 2-oji pasaulio raketė sulaukė netikėto klausimo.

„Rusijos sportininkai šiose olimpinėse žaidynėse yra pažymėti apgavikų stigma. Kaip jūs tai vertinate ir suvokiate?“, – D. Medvedevo paklausė žurnalistas iš Čilės, turėdamas omenyje tai, kad Rusijos sportininkai dėl ilgus metus juos lydinčių dopingo skandalų oficialiai yra nubausti.

Po Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) pritaikytų sankcijų, jie Tokijuje oficialiai varžosi ne po Rusijos vėliava, o kaip neutralūs atletai ir yra apibūdinami kaip „Rusijos olimpinio komiteto“ komanda. Žaidynėse nefigūruoja Rusijos vėliava, neskamba šios šalies himnas.

Išgirdęs šį klausimą, D. Medvedevas tiesiog pasiuto. „Pirmą kartą gyvenime aš neatsakinėsiu į klausimą interviu metu. Pirmą kartą! Tau turėtų būti gėda dėl savo klausimo“, – pyko tenisininkas. Tuomet, anot „Sport-Express“, jis pasisuko į kitą pusę ir pirštu bedė į Tarptautinės teniso federacijos (ITF) atstovą su reikalavimais: „Aš daugiau nenoriu matyti šito žmogaus žurnalistų zonoje, niekada savo gyvenime. Aš nenoriu atsakinėti į jo klausimus! Manau, jums reikėtų pasirūpinti, kad jo nebūtų olimpinėse žaidynėse.“

Jau po incidento į konfliktą su D. Medvedevu įsivėlęs žurnalistas iš Čilės „Sport-Express“ tvirtino nenorėjęs išprovokuoti tokios reakcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)