Penktadienį po finišo R. Baciuška džiaugėsi sėkmingai įveiktu etapu, tačiau jo nuotaiką staiga nugadino „Energylandia“ piloto Michalo Goczalo šturmanas Sz. Gospodarczykas.

LNK sporto žinių reportaže matyti, kaip lenkas žeria priekaištus ralio debiutantui 22-ejų lietuviui dėl to, jog pavytas R. Baciuška į priekį nepraleido didesnį tempą demonstravusios „Energylandia“ komandos.

Tą patį ir dabar darau: sustoju, praleidžiu ir tada važiuoju.
Vaidotas Žala

Galiausiai konfliktas baigėsi tuo, jog nepatenkintas oponentas R. Baciušką apšaukė „šunsnukiu“, skolingas neliko ir lietuvis, varžovą pavadinęs „suknistu lenku“.

Klausimas apie šią situaciją privertė V. Žalą plačiai nusišypsoti.

„Prieš 6-7 metus, kai važiavome su „Bite“, tą patį darydavome. Pamenu, greičio ruožo pusiaukelėje paveja varžovas, o važiuoji žvyrkeliu. Jei tave pavijo įveikus kokius 200 km, vadinasi, yra greičių skirtumas.

Bet vis tiek nenori pasiduoti. Juk praleidus gi tada ir dulkių debesis, reiks stoti, tad nenori pasiduoti.

Kai pradedi važiuoti Dakare, yra toks jausmas, jog jei paveja tave, tai tarsi lyg koks įžeidimas. Bet po to esu gavęs gerą patarimą: jei pavijo varžovas, pats efektyviausias ir saugiausias dalykas – gavus signalą iškart sustoti.

Tą patį ir dabar darau: sustoju, praleidžiu ir tada važiuoju. Aišku, kartais gauni dulkių. Bet paprastai jei tave pavijo vidury greičio ruožo, vadinasi, yra greičių skirtumas“, – kalbėjo 7-ą kartą Dakaro ralyje besivaržantis 34-erių V. Žala.

Pilotas išplėtė savo atsakymą vienu pavyzdžiu, kuomet ši taisyklė negalioja.

„Bet yra išimtis: kai priekyje yra lėtesnis varžovas ir susidaro „traukinukas“. Priekinis užlaiko tave, nepraleidžia, tada iš galo kažkas paveja, taip krenta bendras grupės tempas.

Tad kenčia visi, kol to pirmo „nesuvalgai“ kažkur. Tad sakyčiau, čia vienintelė situacija, kada nėra reikalo trauktis, nes esi situacijos įkaitas.

Visais kitais atvejais paprasčiau yra praleisti, bent jau man. Tada varžovo nenervuoji, ir pats neadini nervų. Čia jau žili plaukai kalba. Reikia 7-is Dakarus pravažiuoti, jog pradėtum suprasti šiuos niuansus“, – juokėsi V. Žala.

V. Žalos atsakymas apie R. Baciuškos ir Sz. Gospodarczyko konfliktą nuo 26:55 min.

8-o etapo bagių rezultatai:

1. Marek Goczal 4h 36'14''

2. Michal Goczal +2:48

3. A. Jones +8:10
---
5. R. Baciuška +10:08
---
27. T. Jančys +1:12:41

Bendra bagių įskaita:

1. A. Jones 34h 12'38''

2. G. Guell +6:38

3. M. Goczal +14:49

4. R. Baciuška +29:56
---
15. T. Jančys +6:13:29

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)