„Toyota Hilux Overdrive“ Dakare pilotavusi komanda nusprendė atsinaujinti kardinaliai. Po antradienį pristatyto automobilio uždangalu slėpėsi „Mini John Cooper Works Rally Dakar“, kuriuo anksčiau Dakare lenktyniavo „X-Raid“ komandos pilotas Orlando Terranova. Būtent šiuo automobiliu Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas startuoja kitų metų sunkiausiame pasaulio ralyje.

Kaip pasakojo V. Žala, komanda šiemet Dakare važiuos prisišliejusi prie „X-Raid“ komandos. Tai, anot jo, jokiu būdu nereiškia, kad lietuviai taps šios komandos dalimi, tačiau turės techninį ir moralinį palaikymą bei prireikus gaus pagalbos.

„Testai suplanuoti rugsėjo gale, daug kilometrų nesuksime, nes jie labai brangūs – šis automobilis yra brangiausia, ką esame turėję savo garaže“, – kalbėjo lenktynininkas.

Komanda šį automobilį įsigijo lizingo būdu, mat toks modelis kainuoja 500 tūkst. eurų. Lizingas, anot V. Žalos, yra vienintelis būdas tokią techniką įsigyti, mat sudėjus ir Dakaro raliui tenkančias išlaidas, ir automobilio kainą, įpirkti tokio modelio „Agrorodeo Dakar“ nebūtų galėję.

V. Žala ir Saulius Jurgelėnas pasakojo, kad turi net kelias knygas, kuriose paaiškinta, kaip ką remontuoti, taip pat „X-Raid“ komanda apmokė komandos inžinierius, tačiau didysis susipažinimas su nauja technika dar laukia. Lenktynininkai tikino, kad ramina ir tai, jog dėl techninių gedimų „Mini“ bolidai dar nėra nepasiekę finišo.

Tiesa, kol kas komanda nesistengia papasakoti, kokią vietą pretenduoja užimti laukiančiame Dakaro ralyje, mat, sako, turi prietarų, kad tai pasakius, ne viskas gali išsipildyti.

DELFI primena, kad dar pavasarį komanda nusprendė parduoti du metus komandos dalimi buvusį, „kamane“ vadintą, „Toyota Hilux Overdrive“ bolidą. Tiesa, automobilis niekur toli neiškeliavo, mat jį įsigijo lietuvių komanda – Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu, kurie kitais metais planuoja pirmą kartą stoti prie Dakaro starto linijos.

Iš viso 2020-ųjų Dakare varžysis penkios lietuvių komandos: minėtas E. Juškausko ir A. Paliukėno duetas, V. Žala su S. Jurgelėnu, Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu bei Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu. Nauju KTM motociklu prie starto linijos stos ir Arūnas Gelažninkas.

V. Žala ir S. Jurgelėnas, iš automobilių ekipažų, bus vieninteliai lietuviai lenktyniausiantys ne „Toyota“ automobiliu.

2020-ųjų Dakaro startas bus skelbiamas sausio 5-ą dieną Jeddah mieste, o po 13 dienų, sausio 17-ąją, finišo vėliavos bus iškeltos Al Qiddiy mieste, netoli Saudo Aradijos sostinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)