Sportschau.de pažymi, kad po šios nesėkmės „gali kristi“ galvos. Jei pasaulio čempionų titulą ginantiems vokiečiams nepavyktų patekti net į aštuntfinalį, nėra jokių abejonių, kad sutartį iki 2020 m. su Vokietijos futbolo sąjunga turintis J. Lowas kur kas anskčiau bus priverstas ieškotis darbo.

ARD portale teigiama, kad ši nesėkmė – „tikras išsiblaivymas ir sukrėtimas“, kuris turi mobilizuoti komandą.

„Pastaroji žaidė taip, kaip paskutiniame teste prieš Saudo Arabiją: prieš planetos pirmenybes vokiečiai arabus pranoko 2:1. Bėda ta, kad šįkart pasaulio taurės starte prieš vokiečius žaidė kur kas pajėgesnis varžovas, kuris 4-5 kartus galėjo nubausti vokiečius po puikių, staigių išpuolių, kai keli meksikiečiai atsidurdavo prieš 2-3 Vokietijos gynėjus“.

Faz.de portalas pažymi, kad būtinas akivaizdus progresas rungtynėse su Švedija. Prieš mačą su švedais birželio 23-iąją vokiečius slėgs didžiulis spaudimas. Tačiau anot J. Lowo, tokiu atveju jo rinktinę turi gelbėti solidi patirtis.

„Savo kelio keisti neketiname. Privalome padaryti išvadas, išanalizuoti klaidas ir atrasti savo stiprybes“, – po pralaimėto mūšio kalbėjo Vokietijos rinktinės strategas.

Vokietijos žiniasklaida neužmiršo ir į rinktinę neįtraukto „Manchester City“ saugo Leroy Sane. Anglijos čempionu tapęs 22-ejų vokietis buvo vienas ryškiausių Anglijos čempionų sudėtyje. Tačiau 10 įvarčių pelniusiam „Man City“ saugui Vokietijos rinktinėje vietos neatsirado ir buvo išbrauktas paskutinis.

Tiesa, spiegel.de pažymi, kad jo pozicijoje žaidęs Julianas Draxleris buvo vienas šviesesnių spindulių rinktinėje ir jam didelių priekaištų berti neverta.

Vokiečių antroji pozicija grupėje aštuntfinalyje juos suvestų su E grupės lyderiais. Nors brazilai su šveicarais strigo ir sužaidė lygiosiomis (1:1), tačiau bet kokiu atveju jie lieka favoritais iškovoti pirmą E grupės vietą.

Tad jau aštuntfinalyje vokiečių lauktų brazilų barjeras. Tiesa, paskutinė akistata pasaulio čempionatuose su brazilais vokiečiams kelia malonius prisiminimus – pusfinalyje brazilai buvo sutriuškinti net 7:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)