Į vokiečių Miroslavo Klose, Lukaso Podolski ir du Thomaso Muellerio įvarčius (20-ą, 32-ą, 67-ą bei 70-ą min.) anglas Matthew Upsonas atsakė vienu tiksliu smūgiu galva (37-ą min.).

Vokietija užėmė 1-ą vietą D grupėje (pergalė prieš Australiją rezultatu 4:0, pralaimėjimas Serbijai 0:1 ir pergalė prieš Ganą 1:0), tuo tarpu Anglijos rinktinė kiek netikėtai liko 2-a C grupėje (lygiosios su JAV 1:1 bei su Alžyru 0:0 bei pergalė 1:0 prieš Slovėniją).

Vokietijos strategui Joachimui Loewui teko verstis priekyje be puolėjo Cacau, kuris treniruotės metu pasitempė pilvo raumenis.

Pagal FIFA statistiką, 28 kartus Vokietija ir Anglija grūmėsi tarpusavyje. Anglai triumfavo 12 kartų, vokiečiai – 11, o 5 mačai baigėsi lygiosiomis. Vokietijos rinktinė 2 sykius laimėjo prieš anglus po 11 metrų baudinių serijos.

Rungtynės

Mačas prasidėjo kova aikštės viduryje, kai veiksmas vyko tik nuo vienos komandos baudos aikštelės iki kitos. 5-ą minutę netikėtai vienas prieš vartus iššoko Vokietijos rinktinės saugas Mesutas Ozilas, bet po jo smūgio iš arti komandą išgelbėjo anglų vartininkas Davidas Jamesas.

8-ą minutę M. Ozilas iš dešinio krašto bandė skersuoti į Anglijos ekipos baudos aikštelę, bet galimą pavojų lengvai likvidavo gynėjai. 12-ą minutę analogišku bandymu atsakė anglai, kai kamuolį į varžovų baudos aikštelę siuntė Jamesas Milneris.

Vyko lygus žaidimas, bet jautėsi, kad futbolininkus slėgė milžiniška įtampa ir atsakomybė. 19-ą minutę baudos smūgį iš dėkingo atstumo nesėkmingai atliko Frankas Lampardas.

20-ą minutę Vokietijos rinktinei pavyko rezultatyvi ataka. Po tolimo vartininko Manuelio Neuerio perdavimo kamuolys nuskriejo 73 metrus iki anglų baudos aikštelės, kur Miroslavas Klose, pasinaudojęs gynėjo Matthew Upsono ir vartininko D. Jameso neryžtingumu, pelnė pirmą įvartį - 1:0. Tai buvo 32-ejų metų M. Klose 50-as įvartis 90-ose rungtynėse Vokietijos rinktinės sudėtyje.

25-ą minutę vokiečių vartininko M. Neuerio budrumą tolimu smūgiu patikrino Garethas Barry. 29-ą minutę vokiečiui Thomasui Muellerui pavyko vieną prieš vartus išvesti M. Klose, bet puolėjas šįkart nepergudravo vartininko. 32-ą minutę tokioje pat situacijoje po Th. Muellerio perdavimo atsidūrė Lukasui Podolski ir puolėjas iš aštraus kampo antrą kartą pasiuntė kamuolį į anglų vartus - 2:0.

Tačiau Vokietijos rinktinės džiaugsmas sėkminga mačo eiga truko neilgai. 37-ą minutę Anglijos rinktinės gynėjas M. Uppsonas, po perdavimo iš pusiau krašto, aukštai iššokęs, galva nukreipė kamuolį į vartus ir sušvelnino santykį 1:2, o kitoje anglų atakoje jau po F. Lampardo tolimo baudos smūgio kamuolys nuo skersinio nusileido už vokiečių vartų linijos, bet teisėjas Jorge Larrionda iš Urugvajaus įvarčio neįskaitė.

Pirmo kėlinio pabaigoje žaidimo tempas dar labiau išaugo ir po 45 minučių mūšio švieslentėje degė skaičiai - 2:1 Vokietijos rinktinės naudai.

Antras kėlinys prasidėjo anglų spaudimu, o 49-ą minutę pavojingai iš kairio krašto smūgiavo Stevenas Gerrardas. 52-ą minutę po F. Lampardo tolimo smūgio kamuolys vėl pataikė į vokiečių vartų skersinį. Anglai pajutę žaidimo skonį, vis dažniau atakavo varžovų vartus tolimais ir vidutiniais smūgiais.

59-ą minutę laisvas prieš anglų vartus ties baudos aikštelės riba atsidūrė Th. Muelleris, bet vokiečiui smūgis nepavyko. 61-ą minutę šaunią ataką surengė anglai, tačiau J. Milnerio smūgį blokavo gynėjas Jerome'as Boatengas.

67-ą minutę baudos smūgį į Vokietijos vartus bandė atlikti F. Lampardas, bet po to, kai kamuolys atšoko nuo žaidėjų „sienelės“, vokiečiai surengė greitą kontrataką ir Th. Muelleris įmušė trečią įvartį - 3:1.

Vokietija pasinaudojo tuo, kad anglai gerokai sutriko ir po 3 minučių surengė dar vieną greitą puolimą. M. Ozilas prasiveržė kairiu atakos kraštu, permetė kamuolį tarp anglų gynėjo kojų į baudos aikštelės vidurį Th. Muelleriui, kuris iš arti ketvirtą sykį nuginklavo D. Jamesą - 4:1.

Įgiję tokį pranašumą, vokiečiai ėmė žaisti laisvai, ilgai ir tiksliai perdavinėjo vienas kitam kamuolį. 81-ą minutę kiek atsitokėję po šoko anglai surengė pavojingą ir gražų išpuolį, bet po S. Gerrardo smūgio vokiečių vartus išgelbėjo M. Neueris. Paskutinėmis minutėmis jau Wayne'as Rooney ketino organizuoti ataką, bet ji baigėsi tik kampiniu. Dar po akimirkos F. Lampardo tolimo smūgį atrėmė ir Shauno Wrighto-Phillipso skersavimą neutralizavo Vokietijos rinktinės vartininkas.

Vokietija iškovojo pelnytą pergalę 4:1 ir pateko į ketvirtfinalį.

Anglija: 1-David James; 3-Ashley Cole, 15-Matthew Upson, 6-John Terry, 2-Glen Johnson (87' Shaun Wright-Phillips); 14-Gareth Barry, 8-Frank Lampard, 4-Steven Gerrard, 16-James Milner (64' Joe Cole); 19-Jermain Defoe (71' Emile Heskey) ir 10-Wayne Rooney.

Vokietija: 1-Manuel Neuer; 20-Jerome Boateng, 3-Arne Friedrich, 17-Per Mertesacker, 16-Philipp Lahm; 7-Bastian Schweinsteiger, 6-Sami Khedira, 11-Miroslav Klose (72' Mario Gomez), 8-Mesut Ozil (83' Stefan Kiessling); 10-Lukas Podolski ir 13-Thomas Mueller (72' Piotr Trochowski).

Rezultatas:

Anglija 1 – 4 Vokietija

20' Miroslav Klose [0 - 1]

32' Lukas Podolski [0 - 2]

37' Matthew Upson [1 - 2]

67' Thomas Mueller [1 - 3]

70' Thomas Mueller [1 - 4]

Įspėjimai:

47' Arne Friedrich (Vokietija)

82' Glen Johnson (Anglija)

Teisėjas: Jorge Larrionda (Urugvajus)

Statistika:

Anglija - Vokietija

Smūgiai: 18-17

Smūgiai į vartų plotą: 7-6

Pražangos: 6-7

Kampiniai: 6-4

Nuošalės: 2-4

Kamuolio valdymas: 55 proc. - 45 proc.

Geltonos kortelės: 1-1

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją