Kiek netikėtai pirmą pavojingiausią progą sukūrė ukrainiečiai – po Jevgenijaus Konopliankos smūgio padirbėti teko vienam geriausių pasaulio vartininkui Manueliui Neueriui.

Vokiečiams pelnyti įvartį prireikė vienintelės progos: 19-ą Toni Kroosas baudos smūgiu pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o jį nesunkiai galva į ukrainiečių vartų tinklą pasiuntė Shkodranas Mustafi – 1:0.

Shkodran Mustafi. pic.twitter.com/mrJPWHiq1p
— English League BR (@EnglishLeagueBR) June 12, 2016

Bet Ukrainos žaidėjai rankų nenuleido ir vėl privertė gerokai paplušėti vokiečių vartininką, kuris savo komandą išgelbėjo po Jevgenijaus Chačeridžio smūgio galva.

Netrukus savo meistriškumą pademonstravo ir Ukrainos ekipos vartų sargas Andrejus Piatovas, atrėmęs itin pavojingą Sami Khediros bandymą.

Vau! Vokiečiai vėl išsigelbėjo! Tobulo perdavimo sulaukęs J. Konoplianka nuginklavo M. Neuerį ir jau beveik džiaugėsi įvarčiu, tačiau... Jerome'as Boatengas kamuolį išspyrė nuo pat vartų linijos.

That Jerome Boateng off the line clearance mate! #GER #diemannschaft #EURO2016 #GERUKR pic.twitter.com/HfuJ2PJMpu
— El Phenom (@mejar412) June 12, 2016

Pasaulio čempionai gali džiaugtis, kad po itin įdomaus ir įvykių kupino pirmo kėlinio turi persvarą savo pusėje – 1:0.

Sugrįžę iš rūbinės vokiečiai atliko pirmąjį smūgį – Juliano Draxlerio bandymą atrėmė A. Piatovas. Po kelių minučių savo laimę iš toli pabandė ir T. Kroosas.

Kamuolį vis ilgiau kontroliavę Vokietijos futbolininkai po truputį įsitvirtino prie ukrainiečių baudos aikštelės, tačiau pastarieji gynėsi be klaidų.

Stadione susirinkę Ukrainos sirgaliai saviškius palaikė dainomis, tačiau tai ne itin padėjo. Vos tik žengęs ant vejos smūgiuoti pabandė ir Andre Schurrle.

Kamuoliu ramiai tarpusavyje besidalinę vokiečiai užliuliavo varžovus ir staiga surengė greitą ataką. Tačiau vėl laiku ir vietoje atsidūrė ukrainiečių vartų sargas.

Ukrainos rinktinė nusprendė surizikuoti ir pasileido į puolimą, taip apnuogindama gynybą. Ir nudegė. Perėmę kamuolį vokiečiai greitajame puolime susikūrė kiekybinę persvarą, kurios smaigalyje atsidūręs veteranas Bastianas Schweinsteigeris pelnė įvartį – 2:0.

Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė, kad pasaulio čempionai Senojo žemyno pirmenybes pradėjo trimis taškais – 2:0.

Rungtynės:

Vokietija 2 – 0 Ukraina
19' [1 – 0] Shkodranas Mustafi
90+2' [2 – 0] Bastianas Schweinsteigeris

Vokietijos rinktinės starto sudėtis: Manuelis Neueris, Shkodranas Mustafi, Jerome'as Boatengas, Benediktas Hoewedesas, Jonas Hectoras, Thomasas Mulleris, Sami Khedira, Toni Kroosas, Julianas Draxleris (78' Andre Schurrle), Mesutas Ozilas ir Mario Gotze (90' Bastian Schweinsteigeris).

Ukrainos rinktinės starto sudėtis: Andrejus Piatovas, Artiomas Fedeckis, Jaroslavas Rakitskis, Jevgenijus Chačeridis, Viačeslavas Ševčiukas, Viktoras Kovalenko (74' Aleksandras Zinčenko), Andrejus Jarmolenko, Taras Stepanenko, Jevgenijus Konoplianka, Sergejus Sidorčiukas ir Romanas Zozulia (66' Jevgenas Selezniovas).

Anksčiau vykusioje šios grupės dvikovoje Lenkijos (FIFA-27) futbolininkai 1:0 palaužė Šiaurės Airijos (FIFA-25) rinktinės pasipriešinimą.

C grupės turnyro lentelė:

1.Vokietija11002:03
2.Lenkija11001:03
3.Šiaurės Airija10010:10
4.Ukraina10010:20

Likusių C grupės rungtynių tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, birželio 16 d. – Ukraina – Šiaurės Airija (19 val.)
Ketvirtadienis, birželio 16 d. – Vokietija – Lenkija (22 val.)

Antradienis, birželio 21 d. – Šiaurės Airija – Vokietija (19 val.)
Antradienis, birželio 21 d. – Ukraina – Lenkija (19 val.)

Į Europos čempionato aštuntfinalį pateks po dvi geriausias šešių grupių komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečiąsias vietas užėmusios rinktinės. Euro 2016 vyks iki liepos 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1595)