„Žinoma, ir Vokietijos rinktinei nebus lengva įveikti graikus, bet vokiečiai pasieks tokį rezultatą, kokio jiems reikia“, – įsitikinęs Vilniaus futbolo klubą REO konsultuojantis žinomas futbolo specialistas.

V. Ivanauskas mano, kad graikams nepavyks pakartoti to futbolo stebuklo, kurį jie sukūrė 2004 metais Portugalijoje, kai neįspūdingai rungtyniavusi Graikijos rinktinė netikėtai tapo Europos čempione.

„Dabar truputį kiti laikai. Tuo metu graikai turėjo daugiau aukštesnio lygio žaidėjų, jie pasinaudojo tuo, kad kitos komandos jų neįvertino. Be to, graikai turėjo puikų trenerį Otto Rehhagelį, kuris kaip gudrus lapinas buvo viską apskaičiavęs – „nuo iki“. O dabar graikų komanda jau paseno, nemanau, kad jie atlaikys tą tempą, kokį jiems diktuos vokiečiai“, – prognozavo žinomas futbolo specialistas.

Kalbėdamas apie kitas ketvirtfinalio dalyves, V. Ivanauskas paminėjo Anglijos ir Italijos komandas, kurios kausis tarpusavyje. Abi jos parodė, kad moka žaisti rezultatui.

Po patirto fiasko rungtynėse su švedais Prancūzija tikrai nebus lengvai perkandamas riešutėlis Europos ir pasaulio čempionams ispanams, kurie, kaip parodė jų paskutinės rungtynės su kroatais, dar nepasiekė optimalios formos. V. Ivanauskas nenuvertina ir čekų galimybių rungtynėse su Portugalija.

Paklaustas, ar kuri nors komanda gali mėginti ketvirtfinalyje siekti lygiųjų, kad po to bandytų laimę 11 m baudinių serijoje, legendinis futbolininkas mano, kad 11 m baudinių serijos vargu ar kas gali norėti – išskyrus graikus.

„Niekas tos loterijos nenori. Meistriškumas visų komandų labai aukštas, kiekvienoje rinktinėje yra bent po 5-6 futbolininkus, kurie gerai muša 11 m baudinius, bet toje loterijoje viską lemia įtampa ir psichologija. Kas tą stresą įveikia, tie ir laimi“, – sakė Lietuvos A lygos debiutantę REO konsultuojantis žinomas futbolo specialistas.

Jis prisiminė 1994 metų pasaulio futbolo čempionato finalą, kuriame prireikė 11 m baudinių serijos, ir baudinio neįmušė legendinis Italijos futbolininkas Roberto Baggio, o italai nusileido brazilams.

V. Ivanauskas sako, kad šis Europos futbolo čempionatas yra labai aukšto lygio. Legendinis futbolininkas nepamena tokių Europos ar pasaulio pirmenybių, kuriose visi ketvirtfinalio dalyviai paaiškėjo tik paskutinėse kiekvienos grupės rungtynėse. Prieš trečią grupių varžybų ratą buvo žinomos tik dvi komandos, kurios tikrai nepateks į ketvirtfinalį – Airija ir Švedija, o visos kitos ekipos turėjo šansų.

V. Ivanausko nuomone, tai rodo, kad futbolo lygis kyla.

„Individualiu žaidėjų meistriškumu komandos skiriasi, bet vertinant komandų veiksmus, daugelio komandų lygis suvienodėjo. Dabar viską lemia smulkmenos, milimetrai. Kas tuos milimetrus laimi, tas laimi ir rungtynes“, – pastebėjo žinomas futbolo specialistas.

Vienintelis tikras čempionato netikėtumas, V. Ivanausko nuomone, kol kas yra tai, kad Olandija, nepaisant to, kad ji žaidė vadinamoje „mirtininkų“ B grupėje, nesurinko nė vieno taško.

„Olandai patyrė fiasko. Į čempionatą jie atvažiavo kaip vieni favoritų, turintys komandoje labai aukšto lygio individualybių, bet kaip komanda Olandija nefunkcionavo. Kažkas nutiko komandos viduje. Manau, kad buvo vidinis konfliktas, kuris neleido jiems parodytai tai, ką galėjo“, – sakė žinomas futbolo specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)