Paskutinį kartą A. Petraitis Dakaro ralyje dalyvavo 2009 metais. Lietuvis visureigių klasėje pasiekė tuomet rekordinį lietuviams finišą – ralį baigė 25-oje vietoje. Šis ralis buvo pirmasis, kai Dakaras iš Afrikos persikėlė į Pietų Ameriką.

Į šių metų Dakaro ralį A. Petraitis vyko kartu su motociklininku Baliu Bardausku.

Liepos viduryje jis oficialiai pranešė, kad 2019 m. startuos sunkvežimių klasėje. Lietuvis ketino išsinuomoti „Tatrą“ sunkvežimį.

Tačiau šiandien, kai iki sunkvežimių registracijos Dakare pabaigos lieka trys savaitės – registracija bus uždaryta lapkričio pradžioje – A. Petraitis atvirauja, kad reikiamo biudžeto startui ralyje kol kas nesurinko.

„Paskutinės dienos bėga, bet pažadėti pinigai man į sąskaitą neįkrenta. Užtat ir negaliu nieko daug komentuoti. Dar turiu vilties, dar yra šiek tiek laiko. Paskutinė diena yra lapkričio 1-oji. Man aiškina, kad pinigai kažkur įstrigo banke, negali pervesti. Štai tokia nesąmonė. Nežinau, ar tai tiesa, ar man tiesiog meluoja. Kalbame apie užsienio rėmėjus. Turime kelis rėmėjus Lietuvoje, bet jų nepakanka ir mes kol kas net neimame iš jų pinigų“, – DELFI pasakoja A. Petraitis.

Lenktynininkas skaičiuoja, kad norint startuoti sunkvežimių kategorijoje reikėtų mažiausiai 300 tūkst. eurų biudžeto.

Dakaro ralis kitų metų sausio 6-17 dienomis vyks Peru teritorijoje.

Kaip skelbia organizatoriai, net 70 proc. trasų sudarys smėlynai. Dakaro distancija Pietų Amerikoje sieks apie 5 tūkst. km – ralį sudarys 10 etapų, per kuriuos dalyviams teks įveikti apie 3 tūkst. km greičio ruožų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)