Lemiamu dvikovos epizodu tapo 24 min. gana lengvai Michaelo Krohno-Dehli pelnytas įvartis. Nors po jo olandai metėsi į puolimą, jiems rezultato išlyginti taip ir nepavyko - net 20 olandų smūgių skriejo ne į vartus, o šalia ar virš jų. Tuo metu danai į vartų plotą pataikė visus aštuonis savo bandymus.

Beje, šiame susitikime buvo pasiektas naujas Europos čempionatų rekordas. Starto sudėtyje pasirodęs olandas Jetro Willemsas tapo jauniausiu visų laikų Senojo žemyno pirmenybių žaidėju - šeštadienį gynėjui buvo 18 metų ir 72 dienos.






Rungtynių eiga:

Nyderlandų sudėtis: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Ron Vlaar, Jetro Willems, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay, Robin van Persie.

Danijos sudėtis: Stephan Andersen, Simon Kjaer, Daniel Agger, Simon Poulsen, Lars Jacobsen, William Kvist, Christian Eriksen, Niki Zimling, Michael Krohn-Dehli, Dennis Rommedahl, Niclas Bendtner.

Pirmas kėlinys

Jau 2-ą minutę į vartus smūgiavo danų gynėjas Danielis Aggeris, tačiau olandai netrukus perėmė iniciatyvą ir atsakė gana pavojingais jauniausio Europos čempionatų istorijoje žaidėjo 18-mečio Jetro Willemso bei Robino van Persie smūgiais.

Tradiciniais oranžinės spalvos marškinėliais vilkėję olandai vis didino savo spaudimą ir R. van Persie 12 min. uždirbo baudos smūgį visiškai šalia varžovų baudos aikštelės. Visgi pačiam nukentėjusiajam jo realizuoti nepavyko - jis spyrė tiesiai į danų pastatytą sienelę.

18 min. - dar vienas gaisras prie Stephano Anderseno vartų: po R. van Persie perdavimo olandai iššoko trise prieš du varžovus, bet aštrų A. Robbeno perdavimą komandos draugui danai perskaitė.

Apie puolimą užsisvajoję Nyderlandų futbolininkai 24 min. kiek nelauktai patys praleido įvartį: Michaelas Krohnas-Dehli kairiajame krašte itin lengvai suklaidino net kelis varžovus, įsiveržė į baudos aikštelę ir pasiuntė kamuolį Maartenui Stekelenburgui tarp kojų - 1:0.

Po praleisto įvarčio olandai kurį laiką atrodė sutrikę, tačiau 36 min. buvo labai arti to, kad išlygintų rezultatą: po A. Robbeno klastingo smūgio kamuolys atšok į virpstą.

43 min. dar vienos dėkingos progos neišnaudojo ir R. van Persie, kuris nesugebėjo tinkamai susistabdyti kamuolio būdamas visai šalia varžovų vartų. Pirmas kėlinys taip ir baigėsi - 1:0 priekyje danai.

Antras kėlinys

Po pertraukos olandai nieko nelaukė ir mėgino šturmuoti danų vartus: 50 min. smūgiavo R. van Persie, 51 min. iš toli šovė Markas van Bommelis, o 52 min. savo laimę pabandė Ibrahimas Afellay'us, tačiau rezultatas nekito.

63 min. gerą šansą turėjo A. Robbenas, bet jam galva nukreipti kamuolio į danų vartų tinklą nepavyko. Tuo metu 70 min. M. Stekelenburgo budrumą patikrino Michaelas Krohnas-Dehli.

74 min. po Wesley Sneijderio perdavimo vienas prieš varžovų vartininką iššoko Klaasas-Janas Huntelaaras, bet pataikė tiesiai į S. Anderseną.

Nors per likusį laiką olandai iš paskutiniųjų stengėsi pelnyti išlyginamąjį įvartį, pagirtinai žaidusių danų gynyba buvo nepramušama. Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė skandinavų pergalę rezultatu 1:0.

Rungtynės:

Nyderlandai 0 - 1 Danija
24' [0 - 1] Michael Krohn-Dehli

67' Mark van Bommel (Olandija) parodyta geltona kortelė
78' Simon Poulsen (Danija) parodyta geltona kortelė
81' William Kvist (Danija) parodyta geltona kortelė

Statistika:

Smūgiai į vartus: 6 - 5

Smūgiai šalia vartų: 21 - 0

Kamuolio kontrolė: 53 - 47

Kampiniai: 11 - 4

Pražangos: 7 - 11

Geltonos kortelės: 1 - 2

Nuošalės: 1 - 2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)