Paklaustas, kaip vertina lietuvių pasirodymą Europos čempionate, V. Gomelskis sakė: "Tam, kad komanda laimėtų auksą, reikalingos žvaigždės, lyderiai. Deja, Lietuvos komandoje žvaigždžių nebuvo. Žaidžiant tokios sudėties užimti trečią vietą Europos čempionate būtų buvęs maksimalus šios komandos rezultatas. Trečią vietą ši komanda galėjo iškovoti, tačiau rungtynės su makedonais nubraukė visas viltis. Pagrindinė komandos nesėkmė, žinoma, Lino Kleizos trauma. Šiuo metu Lietuvos krepšinyje tikrai nematau ryškių krepšinio žvaigždžių".

O kaip Šarūnas Jasikevičius, Darius Songaila? Pasak V. Gomelskio, "tiek vieno, tiek kito geriausi laikai - jau praeityje - jie gali padėti komandai, tačiau yra tokio amžiaus, kad jau nesugeba rungtyniauti turnyre, kuriame reikia kiekvienose rungtynėse demonstruoti aukščiausio lygio žaidimą. Tiesiog jie jau neturi tam jėgų. Tokių metų žaidėjai praranda ir psichologinį pasitikėjimą savimi".

Apie mūsų komandoje blykstelėjusį jaunimą: "Jeigu kalbate apie Joną Valančiūną, tai galiu pasakyti, kad jis tikrai neįrodė, kad gali žaisti suaugusiųjų krepšinį, nors tokių kalbų buvo labai daug. Šiam krepšininkui tik 19 metų - su vyrais kovoti, stumdytis ir muštis po krepšiais jis nėra pasiruošęs, jam trūksta fizinio pasirengimo žaisti vyrišką krepšinį. Jonas gali įspūdingai žaisti tik trumpas atkarpas".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją