Kokie pirmieji įspūdžiai apie pirmenybes? Maloniai nustebino Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai. Iki tam tikro momento patiko Argentinos komandos žaidimas. Vokiečiai laimėjo, tačiau jų gynyba aiškiai šlubuoja.

Nuvylė Lenkijos komanda, iš jos visi tikėjosi geresnio pasirodymo. Anglai turėjo laimėti ir laimėjo. Jie turėtų įsivažiuoti ir rungtyniauti geriau. Jei anglai neprisigers, gali toli nukeliauti. O jų aistruoliai spėja prisigerti po tris kartus per dieną.

Be abejo, nustebino Švedijos futbolininkų lygiosios su Trinidadu ir Tobagu. Švedai turėjo daug progų įvarčiui pasiekti, tačiau jos liko neišnaudotos. Logiškomis pavadinčiau Vokietijos, Argentinos ir Anglijos rinktinių pergales.

Komandos, dalyvaujančios pasaulio čempionate, turi būti gerai pasirengusios ir fiziškai, ir techniškai. Galima drąsiai sakyti, kad tuo pasižymi argentiniečiai. Šios komandos futbolininkai europiečius lenkia kamuolio valdymo technika. Argentiniečiai kur kas geriau priima kamuolį nei vokiečiai. Net Argentinos ekipos gynėjai puikiai valdo kamuolį.

Virginijus LIUBŠYS, Panevėžio “Ekrano” komandos vyriausiasis treneris:

- Pasaulio futbolo čempionato pradžia man nepatiko, netgi nuvylė. Nebuvo nė vieno tikrai gero mačo. Komandos labiau stengėsi ne pademonstruoti gražų žaidimą, o pasiekti norimą rezultatą. Nepamačiau nieko naujo.

Geriausiomis pavadinčiau Argentinos ir Dramblio Kaulo Kranto rungtynes. Tikėjau, kad argentiniečiai iškovos pergalę. Man patiko ir Dramblio Kaulo Kranto ekipa. Tačiau ji pernelyg remiasi vienu žaidėju - Didier Drogba. Argentiniečiai sugebėjo uždengti varžovų lyderį. Tiesa, varžybų pabaigoje jis sugebėjo pelnyti įvartį, tačiau vienas rungtynių nelaimėsi. Argentinos futbolininkai šventė pergalę, nes jie aukštesnio meistriškumo.

Čempionato šeimininkai vokiečiai sugeba išnaudoti standartines padėtis, labai gerai smūgiuoja į vartus. Vis dėlto su tokia sudėtimi Vokietija netaps nugalėtoja. Aš labai norėčiau, kad pasaulio čempione taptų kuri nors Europos komanda, visa širdimi esu už europiečius. Tačiau ir anglai nepademonstravo gražaus žaidimo. Jie gerokai nuvylė, iš Anglijos futbolininkų aš tikėjausi kur kas daugiau.

Prie netikėtų rezultatų priskirčiau Švedijos futbolininkų lygiąsias su Trinidadu ir Tobagu. Švedai mačą pradėjo aktyviai, smūgiavo į vartus, tačiau vėliau jų žaidimas įspūdžio nepadarė. Trinidadas ir Tobagas neturėjo ką prarasti, kovėsi iš visų jėgų ir sugebėjo ištempti lygiąsias. Ši komanda turi gerą trenerį.

Atkreipiau dėmesį į tai, kad arbitrai futbolininkams leidžia rungtyniauti šiurkštokai, nesaugo puolėjų. Trinidado ir Tobago futbolininkai šiurkščiai stabdė Švedijos rinktinės puolėją Zlataną Ibrahimovičių, saugą Frederiką Ljunbergą. Manau, kad už tokius veiksmus reikėjo rodyti raudonas korteles. Tačiau nieko panašaus nebuvo.

Pasitaikė keletas ginčytinų momentų, bet aš linkęs manyti, jog teisėjai didelių klaidų nepadarė.