Galingai sudėtas britų atletas paskutinį kartą disko metimo sektoriuje varžėsi 2012 metų Londono olimpiadoje, kur dar buvo sutikęs Lietuvos lengvosios atletikos legendą Virgilijų Alekną. Tuo metu lietuvis liko apdovanojimų pakylos papėdėje, o L. Okoye tenkinosi 12-a vieta.

Jau kitais metais britų lengvaatletis nusprendė pereiti į amerikietišką futbolą ir priėmė San Francisko „49ers“ klubo pasiūlymą.

Keletą metų jis keliavo nuo komandos prie komandos, vilkosi Arizonos „Cardinals“, Niujorko „Jets“, Dalaso „Cowboys“ ir Majamio „Dolphins“ ekipų marškinėlius, tačiau amerikietiško futbolo karjera nesiklijavo. Prie to prisidėjo ir sportininką persekiojančios traumos. 2019 metais jis nusprendė vėl paimti diską į rankas.

Lawrence'as Okoye

„Turėjau išvaržą, todėl apie sugrįžimą į amerikietišką futbolą negalėjo būti nė kalbos. Mano kūnui tai jau buvo per didelis iššūkis, – oficialiam olimpinių žaidynių informaciniam tinklalapiui pasakojo L. Okoye. – Nusprendžiau grįžti į disko metimo sektorių. Išsigydžiau ir pradėjau mėtyti įrankį. Žinojau, kad jei būsiu sveikas, galėsiu pasiekti gerų rezultatų. Per dvejus metus man pavyko sugrįžti tarp geriausiųjų. Dar daugiau laiko sporte leis man pasiekti dar geresnių rezultatų“.

Visi, kurie atvyko į Japonijos sostinę, bus gerai pasirengę. Varžovai nepaprastai stiprūs. Tikriausiai tai bus vienas konkurencingiausių disko metimo turnyrų per visą olimpinių žaidynių istoriją.
Lawrence'as Okoye

Tiesa, kaip pastebi pats lengvaatletis, kelias į Tokijo olimpines žaidynes nebuvo rožėmis klotas. L. Okoye teko ne tik iš naujo prisijaukinti visas metimo technikos subtilybes, bet ir pasitelkti kūrybą ieškant būdų treniruotis pandemijos metu – jo gimtinėje triskart buvo įvesti karantino apribojimai.

„Aišku, Tokijo žaidynių nukėlimas į 2021 metus buvo ne iš gero gyvenimo, tačiau papildomi metai man suteikė galimybę tobulėti. Stengiausi tai išnaudoti kiek įmanoma geriau, – kalbėjo jis. – Laimei, galėjau kilnoti svorius ne tik namie, bet ir lauke. Tiesa, tai viskas, ką galėjau nuveikti per karantiną. Vėliau atsirado galimybė mėtyti įrankį parke prie namų. Džiaugiausi tuo, nes kiti neturėjo įrankos ir to daryti negalėjo. Tiesa, mano kaimynams tai nelabai patiko“.

Šiuo metu „kovinį svorį“ įgijęs britas penktadienį ruošiasi startuoti Tokijo žaidynių disko metimo atrankos A grupės varžybose.

„Visi, kurie atvyko į Japonijos sostinę, bus gerai pasirengę. Varžovai nepaprastai stiprūs. Tikriausiai tai bus vienas konkurencingiausių disko metimo turnyrų per visą olimpinių žaidynių istoriją. Todėl turiu pademonstruoti geriausia, ką galiu“, – teigė L. Okoye.

Asmeninis brito rekordas – 68,24 m, o šį sezoną jis toliausiai įrankį skraidino 67,13 m.

Lawrence'as Okoye

Kartu su A. Gudžiumi jis atrankos A grupėje startuos penktadienį 3.45 val. Lietuvos laiku, o B grupė varžytis pradės 5.20 val. Lietuvos laiku.

Iš viso atrankoje dalyvaus 32 atletai. Į finalą automatiškai pateks kvalifikacinę 66 m ribą įveikę arba 12 geriausią rezultatą atankoje pademontravusių disko metikų.

Įspūdingiausius rezultatus šį sezoną pasiekė Danielis Štahlis iš Švedijos (71,40 m), Kristjanas Cehas iš Slovėnijos (70,35), Simonas Petterssonas iš Švedijos (69,48), Lukas Weisshaidingeris iš Austrijos (69,04) ir Andrius Gudžius (68,62).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)