Lietuvis po 6-o kelio punkto įveikus 222 km dar rikiavosi 5-oje pozicijoje.

„Agrorodeo“ komunikacijos komanda jau finiše laukė savo ekipažo ir pradėjo tiesioginę transliaciją. Tačiau po keliolikos minučių juos pasiekė labai blogos naujienos iš trasos.

Likus vos 20 kilometrų V. Žalos ekipažas buvo priverstas sustoti ir laukti pagalbos. Sankaba taip nudilo, kad nebuvo įmanoma perjungti pavarų, skelbė „Agrorodeo“ naujienas pranešantis žurnalistas Paulius Garkauskas.

Pagalbos ranką ištiesė kitas lietuvių ekipažas – Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro. Jie sustojo ir partempė „Agrorodeo“ duetą iki finišo.

Gerai tai, kad „pasimatavome“ su žvaigždėmis. Reikės grįžti ir muštis su geriausiais.
Vaidotas Žala

„Gana aršiai pradėjome, bet nedurniavau labai, savo vėžėse, spaudžiau, kiek galėjau. Galvojau, ką aš čia prisaugosiu, reikia važiuoti arba greitai, arba kam mes čia tada susirinkome.

Pamaniau patikrinti, ką mano refleksai leidžia. Šturmanas dirbo nepriekaištingai, šalia didelis komfortas su juo, gal per visą greičio ruožą tik kartelį nuklydome lengvai į šalį, bet labai greitai susigaudėme ir grįžome į trasą“, – apie įspūdingą pasirodymą ralio I etapo pirmoje pusėje kalbėjo V. Žala.

„Įtariau, kad kažkas turi neblogai gautis. Bet likus 100 km pajutau keistus požymius, iškart įtarimas, kad kažkas sankabai negerai arba transmisija. Bandžiau pasaugoti, bet kaip tik paskutiniuose kilometruose akmenynai, smėlis. Sudėtingos sąlygos, pritrūkome 20 km, sustojome.

Kitos mašinos laukėme gal pusvalandį, visiškai ramu buvo. Kilo mintis, kad gal ne čia nuklydome.

Bet vėliau pravažiavo bagis, „Toyota“, galiausiai sustojo Benediktas. Didelis ačiū, kad jis sutiko mus timptelk iki finišo. Bet panašu, kad turime rimtesnių bėdų. Tempiant pokštelėjo garsas, tepalo slėgyje – nulis.

Požymiai tokie, kad kažkas motoriukui nutiko. Chebra žiūrės, bet turiu blogą įtarimą, kad nežinia, ar pavyks išspręsti.

Gerai tai, kad „pasimatavome“ su žvaigždėmis. Reikės grįžti ir muštis su geriausiais. Nors viltis miršta paskutinė, matysime, kas nutiko mašinai“, – po finišo kalbėjo V. Žala.

Kiek vėliau „Agrorodeo“ komanda pranešė, kad automobiliui keičiama sankaba ir dedama nauja greičių dėžė. Tik tada bus aišku, ar veikia variklis.

Pirmame etape nugalėjo ispanas, 58-erių Carlosas Sainzas (X-Raid), kuris trasoje užtruko 3 val. 5:56 min. Antrą vietą užėmė 55-erių Stephane'as Peterhanselis (Prancūzija, X-Raid), kuris nugalėtojui pralaimėjo 25 sek. (3.06:21 val.). Trečias rikiuotėje – čekų pilotas M. Prokop (+3:18 min., Benzina Orlen) – 3.09:14 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)