„Nebuvo aktyvuota gaisro gesinimo sistema“, – rašoma teisėjų raporte ir nurodyta, kad toks nusižengimas ekipažui užtraukia 1000 eurų baudos. Motyvas – ši sistema turi tiesioginę sąsają su saugumu ralyje, todėl privalo veikti visada.

Ir nors analogiškų baudų po 1000 eurų teisėjai per kelias dienas spėjo prižarstyti į kairę ir dešinę, lietuvių tai neguodžia. Pasirodo, pasakojo V. Žala, „Teltonika Racing“ komandos pilotas, viską nulėmė paprasčiausias užmaršumas.

„Per žioplumą“, – atsiduso V. Žala, paklaustas, kaip nutiko, kad teks mokėti tokią skaudžią finansinę baudą.

Jis pasakojo, kad dar dieną prieš teisėjai atėjo patikrinti jos veikimo ir visus perspėjo, kad jei ji nebus įjungta, bus gauta bauda.

„Ir aišku, kažkaip pražioplinom patys. Atbėgo teisėjas, kažko rausiasi po mašiną... Po to jau supratau, ko jis ten rausiasi – įkiša nosį ir žiūri, tas mygtukas įjungtas, ar ne. Dabar visas likusias dienas ir visą gyvenimą, matyt, jungsiu tą sistemą, nes labai brangi klaida“, – juokėsi V. Žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)