Vis dėlto išradingieji rusai greitai sugalvojo, ką veikti tiems, kurie atsakingai ruošėsi Rio olimpinėms žaidynėms, bet jose progos startuoti taip ir nesulauks – Maskvoje bus surengtas alternatyvus lengvosios atletikos turnyras nušalintiems rusų sportininkams.

Jį skubos tvarka organizuoja Rusijos lengvosios atletikos federacija, o į varžybas kviečia visus garsiausius šios sporto šakos atstovus, nepasirodysiančius Brazilijoje.

Į žaidynes Maskvoje pakviesta ir dukart olimpinė čempionė 34-erių metų šuolininkė į aukštį Jelena Isinbajeva.

„Mes tikimės, kad turnyre kovos visi stipriausi sportininkai, ypač tie, kurie pateko į tą diskvalifikuotųjų sąrašą. Pasaulio čempionas sprinteris Sergejus Šubenkovas ir J. Isibajeva taip pat buvo pakviesti dalyvauti“, – teigė Rusijos lengvosios atletikos federacijos atstovė spaudai Ala Gluščenko.

Įdomu, kad šios varžybos numatytos jau šį ketvirtadienį – liepos 28 dieną.

Primename, kad Rio neleista startuoti visai Rusijos lengvosios atletikos rinktinei, išskyrus šuolininkę į tolį Dariją Klišiną.

Tuo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neplanuoja vykti į Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymą, kuris Lietuvos laiku vyks ankstyvą rugpjūčio 6-osios rytą.

„Ne, planų apie tokią prezidento kelionę nėra. Turime visiškai kitokį darbų grafiką“, – žurnalistų paklaustas, ar prezidentas vyks į Rio, atsakė oficialus V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jis negalėjo tiksliai atsakyti, ar šalies vadovas apskritai vyks į Braziliją. „Aš kol kas tikrai nežinau, kokį sprendimą priims prezidentas“, – oficiali rusų naujienų agentūra TASS cituoja D. Peskovą.

Visgi, anot Kremliaus atstovo, Rusijos valdžia labai palankiai vertina TOK sprendimą, leidusį didžiajai daliai šalies sportininkų varžytis Rio de Žaneire.

„Be abejo, toks sprendimas, kuris leidžia vadinamiems švariems sportininkams vykti į Rio de Žaneiro olimpiadą atsižvelgiant į tarptautinių federacijų poziciją, mus tenkina. Mes tai sveikiname. Mūsų nuomone, tai yra teigiamas sprendimas ir mes jį vertiname pozityviai“, – dėstė Kremliaus atstovas.

Jau anksčiau TOK pranešė, kad Rusijos sporto ministrui Vitalijui Mutko, ant kurio taip pat krito dopingo istorijos šešėlis, nebus suteikta akreditacija į Rio.

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės startuos jau po 11 dienų – rugpjūčio 5-ąją Brazilijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1405)