Tarptautinio parolimpinio komiteto (TPK) valdyba rugpjūčio 7-ą dieną nusprendė neleisti visai Rusijos delegacijai dalyvauti Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse, nustačiusi, kad atletai dalyvavo valstybės palaikomoje dopingo vartojimo schemoje. Tuo tarpu Tarptautinis sporto arbitražo teismas (TAS) antradienį atmetė Rusijos apeliaciją dėl sprendimo.

„Sprendimas diskvalifikuoti mūsų parolimpiečius – peržengiantis teisės, moralės ir žmogiškumo ribas“, – V. Putinas sakė per ceremoniją Kremliuje, kur buvo pagerbti medalių Rio de Žaneiro olimpiadoje iškovoję Rusijos sportininkai.

„Tiesiog ciniška kerštauti, išlieti pyktį ant žmonių, kuriems sportas yra gyvenimo prasmė. Kurie savo pavyzdžiu teikia vilties, pasitikėjimo savo jėgomis milijonams neįgalių žmonių“, – pabrėžė Kremliaus vadovas.

V. Putinas taip pat pažadėjo, kad Rusija suorganizuos varžybas diskvalifikuotiems parolimpiečiams, „kad parodytų visus jų sugebėjimus“.

Šių varžybų „čempionams ir nugalėtojams atlygis bus toks pats, koks būtų buvęs pasibaigus parolimpinėms žaidynėms“, – pareiškė prezidentas.

V. Putinas pažymėjo, kad „tarptautinėms antidopingo struktūroms reikia tobulinti savo veiklą, kad jos būtų išlaisvintos nuo politikos spaudimo“.

„Žinoma, kas tai – ar kokia karinė žinyba? Jos turi būti visiškai skaidrios, perregimos“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)