Galima nesunkiai nuspėti, ką palaikė būsimasis lietuvių varžovas – jo komandos draugas Denverio „Nuggets“ klube Evanas Fournier draskė ispanų gynybą savo reidais ir perdavimais.

Prieš ispanus buvo nusiteikę ir daugiau krepšinio pasaulio atstovų.

„Šaunuoliai prancūzai! Visai kaip praėjusiais metais, tik dar ir be Tony Parkerio“, – stebėjosi Suomijos komandos lyderis Petteri Koponenas.

„Bravo, vaikinai!“, – linkėjimus saviškiams siuntė Čikagos „Bulls“ „centras“ Joakimas Noah.

Brazilas Tiago Splitteris nusilenkė abiems ketvirtfinalio porų nugalėtojams: „Sveikinimai Prancūzijai ir Serbijai. Jos to nusipelnė“.

Bene kandžiausiai apie planetos pirmenybių šeimininkus atsiliepė Rusijos televizijos kanalo „NTV+“ krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis.

„Objektyviai žiūrint, Ispanija ir JAV – stipriausios turnyro komandos ir turėjo susitikti finale. Tačiau aš nenorėjau, kad ispanai nugalėtų. Jų rinktinė – puiki ir žaidžia nuostabiai. Bet Rudy Fernandezas ir Sergio Rodriguezas... šitų „chamų“ ir gyvačių nenoriu nė matyti! Užtenka tik įsivaizduoti, kaip R. Fernandezas provokuotų amerikiečius, kad galėčiau apvemti televizorių“, – savo antipatijų kai kuriems Ispanijos rinktinės žaidėjams neslėpė V. Gomelskis.

Ir pridūrė, kad labai norėjo, jog liūdna ispanams tradicija tęstųsi – ji nelaimėtų čempionato namuose (taip buvo ir 2007 m.).

Tuo metu prancūzų vyriausiasis treneris Vincentas Collet atskleidė, kad neplanavo laimėti, jei jo auklėtiniai neįmes bent 70 taškų.

„Žinome, kad neįmanomo nėra. Maniau, kad galime įveikti Ispaniją, jei surinksime daugiau nei 70 taškų, bet niekaip negalėjau numatyti, kad ispanai pelnys tik 52. Dabar svajoju apie tai, kad finale žaistume su JAV“, – įsidrąsino jis.

Nuotaikos ispanų stovykloje – kitokios. Kone visi rinktinės žaidėjai dėkojo fanams už palaikymą ir atsiprašinėjo už tai, kad neįgyvendino tikslų.

„Dabar – sunki akimirka, bet vakaras buvo ne mūsų“, – konstatavo Pau Gasolis.

„Nėra žodžių, kurie apibūdintų mūsų nusivylimą“, – pritarė Ricky Rubio.

Ir iš tiesų: iki tol šešis mačus iš eilės laimėję ispanai trečiadienį atrodė tarsi krepšinio pradinukai – jie pataikė vos 2 tritaškius iš 22 (9 proc.), iš viso atliko tik 9 rezultatyvius perdavimus, o kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo net 28 prieš 50.

Vienintelis P. Gasolis kovojo taip, kaip gali. Jo sąskaitoje – 17 taškų, 8 sugriebti kamuoliai ir 22 naudingumo balai.

Nenuostabu, kad po patirto fiasko šalies žiniasklaida tarkavo trenerį Juaną Antonio Orengą, kuris, panašu, buvo užliūliuotas lengvos saviškių pergalės grupės varžybose (88:64) ir tinkamai nepasiruošė ketvirtfinaliui.

„Prancūzija nugiljotinavo Ispanijos svajonę tapti pasaulio čempione“, – taikliai skelbia dienraštis „Marca“.

Primename, kad pasaulio čempionato pusfinalyje ketvirtadienį 22 val. susikaus Lietuvos ir JAV, o penktadienį 23 val. – Serbijos ir Prancūzijos atstovai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)