Urugvajiečiai užėmė pirmą vietą A grupėje, jie lygiosiomis 0:0 sužaidė su prancūzais ir iškovojo dvi pergales - 3:0 prieš Pietų Afriką bei - 1:0 prieš Meksiką. Korėjiečiai liko antroje B grupės pozicijoje. Pietų Korėja savo grupėje 2:0 įveikė Graikiją, 1:4 pralaimėjo Argentinai ir sužaidė lygiosiomis 2:2 su Nigerija.

Urugvajus dabar ketvirtfinalyje kovos Ganos ir JAV dvikovos laimėtoju.

Rungtynės

Jau 40-ą sekundę Urugvajus sukūrė pavojų prie varžovų vartų, kai tarpusavyje nesutarė korėjiečių vartininkas Jung Sung-Ryongas ir gynėjas. Korėjos futbolininkai 4-ą minutę į tai atsakė baudos smūgiu, po kurio kamuolys lietė virpstą.

Žaidimas vyko aktyviai, be didesnės žvalgybos. 8-ą minutę Urugvajus išsiveržė į priekį, kai Diego Forlano ir Luiso Suarezo derinys varžovų baudos aikštelėje baigėsi pastarojo smūgiu į korėjiečių vartus iš „aštraus“ kampo - 1:0. Šiame epizode labai pasyviai rungtyniavo Pietų Korėjos rinktinės gynėjai ir suklydo vartininkas J. Sung-Ryongas.

Po įvarčio žaidimas išsilygino ir kova vyko daugiau aikštės viduryje. 31-ą minutę korėjietis Park Chu-Youngas smūgiavo kaire koja iš baudos aikštelės prieigų, bet kamuolys pralėkė šalia Urugvajaus rinktinės vartų. 42-ą ir 45-ą minutėmis iš labai toli laimę dukart bandė Cha Du-Ri, bet gynėjui pritrūko taiklumo. Po 45 minučių kovos Urugvajus pelnytai pirmavo - 1:0.

Antras kėlinys prasidėjo abipusėmis atakomis ir 50-ą minutę urugvajiečiai tik išmušdami kamuolį į kampinį išgelbėjo savo vartus. Dar po minutės P. Chu-Youngas iš arti smūgiavo labai stipriai, bet virš vartų.

Netrukus korėjiečiai visiškai perėmė iniciatyvą ir vis dažniau grasino varžovų vartams, tačiau P. Chu-Youngo smūgis buvo blokuotas. Azijos futbolo mokyklos atstovų spaudimas varžovams tik didėjo.

68-ą minutę tai pasiteisino ir Pietų Korėjos rinktinė išlygino skirtumą - 1:1. Po baudos smūgio kamuolys buvo „pakabintas“ virš Urugvajaus baudos aikštelėje, jis ten buvo smūgiuotas galva dukart. Pradžioje gynėjas pakaušiu pasiuntė kamuolį link savų vartų, o Lee Chung-Yongas nukreipė kamuolį į vartus per neapdairiai iš vartų išbėgusį vartininką Fernando Muslerą.

80-ą minutę Urugvajus gavo teisę kelti kampinį, kamuolys atšoko L. Suarezui, kuris gražiu smūgiu iš baudos aikštelės kairio krašto pelnė savo ir komandos antrą įvartį - 2:1.

87-ą minutę kontrataką surengė Pietų Korėja ir po Lee Dong-Gooko smūgio kamuolys praslydo pro vartininką F. Muslerą ir riedėjo į vartus, bet nuo vartų linijos jų nuspyrė Diego Lugano.

Urugvajus išsaugojo pergalę 2:1 ir pirmasis iškopė į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Urugvajus: 1-Fernando Muslera; 3-Diego Godin (46' - 6-Mauricio Victorin), 2-Diego Lugano, 4-Jorge Fucile, 16-Maximiliano Pereira; 17-Egidio Arevalo, 15-Diego Perez, 9-Luis Suarez (84' - 20-Alvaro Fernandez), 10-Diego Forlan, 11-Alvaro Pereira (74' - 14-Nicolas Lodeiro), 7-Edinson Cavani.

Pietų Korėja: 18-Jung Sung-Ryong; 14-Lee Jung-Soo, 4-Cho Yong-Hyung, 12-Lee Young Pyo, 22-Cha Du-Ri; 16-Ki Sung-Yueng, 8-Kim Jung-Woo, 13-Kim Jae-Sung (61' - 20-Lee Dong-Gook), 17-Lee Chung-Yong, 7-Park Ji-Sung; 10-Park Chu-Young.

Rezultatas:

Urugvajus 2 – 1 Pietų Korėja

8' Luis Suarez [1 - 0]

68' Lee Chung-Yong [1 - 1]

80' Luis Suarez [2 - 1]

Įspėjimai:

38' Kim Jung-Woo (P. Korėja)

69' Cha Du-Ri (P. Korėja)

843' Cho Yong-Hyung (P. Korėja)

Teisėjas: Wolfgang Stark (Vokietija)

Statistika

Urugvajus - Pietų Korėja

Smūgiai: 14-15

Smūgiai į vartų plotą: 7-4

Pražangos: 12-12

Kampiniai: 3-3

Nuošalės: 1-0

Kamuolio valdymas: 46 proc. - 54 proc.

Geltonos kortelės: 0-3

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją