„Valstybės vadovas taip pat kreipėsi į prezidentą F. Hollande'ą (prašydamas) palengvinti vizų išdavimą ukrainiečiams aistruoliams, planuojančiam aplankyti Europos futbolo čempionatą, kuris vyks Prancūzijoje“, – sakoma pirmadienio vakarą paskelbtame oficialiame pranešime.

Apie 10 futbolo fanų pirmadienį susirinko prie Prancūzijos ambasados Kijeve, protestuodamos dėl vilkinamo vizų išdavimo. Euro 2016 čempionatas prasidės šį penktadienį.

Peticijoje, adresuotoje Prancūzijos ambasadorei Isabelle Dumont, sakoma, kad apie 100 prašymų buvo atmesti, o tūkstantis žmonių tebelaukia atsakymų.

„Padėtis jau dabar atrodo kritinė“, – sakoma aistruolių kreipimesi.
Tarp žmonių, kuriems buvo atsisakyta išduoti vizas, buvo aštuonmetis Volodymyras Bobenčikas – aistringas nacionalinės rinktinės gerbėjas, netgi lankantis treniruotes su tais futbolininkais.

Bevizis režimas su Europos Sąjunga buvo vienas pagrindinių pažadų, duotų provakarietiškos vyriausybės, atėjusios į valdžią Ukrainoje 2014 metų vasarį, kai per Maidano revoliuciją buvo nuverstas Kremliui palankaus prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimas.

Balandžio pabaigoje Europos Komisija pasiūlė sukurti galimybę biometrinius pasus turintiems ukrainiečiams trumpam atvykti į Bendrijos šalis, bet dėl šio žingsnio dar turi balsuoti ES šalys.

Ukraina antrąkart dalyvauja Europos čempionate ir C grupėje žais kartu su Vokietija, Lenkija ir Šiaurės Airija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)