Kaip pranešė britų dienraštis „The Guardian“, futbolininkų pratybas stebėjo net 25 tūkst. žmonių, o šimtai iš jų atvirai ir nepagarbiai šaipėsi iš Nigelo de Jongo bei Gregory van der Wielio.

Po pasipylusių patyčių žaidėjai tiesiog persikėlė į kitą stadiono dalį.

„Tai neįtikėtina gėda, ypač turint omeny, kad turime susidurti su tokiais dalykais kaip tik po ekskursijos į Aušvicą, – „The Guardian“ žurnalistui piktinosi Nyderlandų rinktinės kapitonas Markas van Bommelis. – Aiškinsimės šį reikalą su UEFA, o jeigu tai nutiktų per rungtynes, prašysime teisėjo, kad išvestų mus iš aikštės.“

Nyderlandų rinktinė Aušvice buvusioje koncentracijos stovykloje lankėsi trečiadienį. „Bent jau dabar žinome, su kuo galime susidurti“, – sarkastiškai pažymėjo olandų vyriausiasis treneris Bertas van Marwijkas.

Kaip skelbia svetainė espnfc.com, nors UEFA iš pradžių neigė, kad užgauliojimai buvo motyvuoti rasiniu pagrindu, tačiau penktadienį pripažino incidentą. Vis dėlto organizacija pranešė nežadanti tirti įvykį.

„UEFA sužinojo, kad buvo užfiksuoti atskiri rasistiniai šūkaliojimai, – teigiama institucijos pranešime. „UEFA taiko nulinės tolerancijos politiką diskriminaciniam elgesiui ir teisėjams suteikė teisę nutraukti rungtynes, jeigu toks elgesys kartotųsi.“

Anksčiau UEFA pranešė, jog užgauliojimai nebuvo rasinio pagrindo. Teigta, kad olandų treniruotę stebėjusi minia tiesiog išreiškė pasipiktinimą tuo, kad Krokuva nebuvo pasirinkta vienu iš Lenkijos miestų, kuriame vyks penktadienį prasidedančios EURO-2012 varžybos.

Tačiau M. van Bommelio tokie paaiškinimai neįtikino. „Jums reikėtų atsimerkti. Jeigu jūs girdėjote, tačiau nenorėjote to girdėti, tai yra tik dar blogiau“, – „The Guardian“ sakė futbolininkas.

Jo komandos draugas Ibrahimas Afellay olandų dienraščiui „De Telegraaf“ teigė, kad užgauliojimai „jį nuliūdino“. Vis dėlto Nyderlandų futbolo federacija ketvirtadienį pranešė, kad skundo UEFA nesiuntė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)