Žiniasklaidoje – prieštaringi pranešimai apie tai, kas pradėjo antrąjį anglų ir rusų snukiadaužio raundą. Britų spauda skelbia, kad ramiai viename bare Lilio centre sėdėjusius anglus užpuolė rusai, o rusų šaltiniai teigia visiškai priešingai: kad penkis rusus nei iš šio, nei iš to atakavo apie 30 anglų ir valų.

Visgi veikiausiai, kaip dažniausiai būna tokiais atvejais, kumščiai niežtėjo tiek vieniems, tiek kitiems, o nepaskutinį vaidmenį čia suvaidino ir alkoholis.

Apie nukentėjusiuosius ar sulaikytuosius nepranešama.

Молния! Британские фанаты напали на русских в центре Лилля #EURO2016 #eng #rus pic.twitter.com/4r4QUxu9VS— Известия Спорт (@izvestia_sport) June 14, 2016

Vaizdo įraše iš tiesų matyti, kaip anglai provokuoja rusus ir nepagarbiai įžeidinėja Rusiją, tačiau iš muštynių video nustatyti, kas buvo kaltesni, sudėtinga.

Girdimi keiksmažodžiai tiek anglų, tiek rusų kalbomis.

Лилль, онлайн #EURO2016 #eng #rus pic.twitter.com/RvzlVtzMqN— Известия Спорт (@izvestia_sport) June 14, 2016

Rusija antradienį sutiko su Europos futbolo federacijos (UEFA) sprendimu, kad jos rinktinė gali būti pašalinta iš Europos čempionato, jeigu pasikartos neramumai stadionuose, už kuriuos jai buvo skirta bauda ir lygtinė diskvalifikacija.

UEFA nusprendė, kad Rusija yra atsakinga už neramumus stadione, rasistinius šūkius ir petardų mėtymą per Rusijos ir Anglijos komandų varžybas Marselyje praėjusį šeštadienį.

UEFA nurodė „lygtinai diskvalifikuoti“ komandą ir skyrė Rusijos futbolo sąjungai 150 tūkst. eurų baudą.

„Ši diskvalifikacija yra lygtinė iki čempionato pabaigos, – sakoma UEFA drausminės komisijos sprendime. - Ji įsigalios, jeigu panašaus pobūdžio incidentai pasikartos stadionuose per bet kurias iš likusių Rusijos komandos rungtynių čempionate.“

Grupelė Rusijos futbolo gerbėjų antradienį buvo deportuota iš Prancūzijos.

Trečiadienį 16 val. Rusijos futbolininkai antro turo mače susitiks su slovakais.

DELFI primena, kad visi neramumai tarp anglų ir rusų fanų prasidėjo dar gerokai prieš lygiosiomis (1:1) pasibaigusių Europos čempionato rungtynių startą – grumtynės vyko Marselio uoste, o jose buvo panaudoti ne tik kumščiai, bet ir peiliai.

Vis tik prasidėjus futbolo mačui situaciją nė kiek nepagerėjo – Marselio „Stade Velodrome“ stadione susirinkę žiūrovai nušvilpė Rusijos himną, o pastarosios futbolo fanai už tai atkeršijo specifiniais metodais.

Vos tik nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui, rusai uždegė deglus (spėjama, kad toks buvo puolimo ženklas) ir įsiveržė į britų tribūną. Visgi patys rusai tvirtina, kad riaušes provokuoti pradėjo anglai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1466)