Antrus metus iš eilės Kaune rengiamame „Huawei Cup 2015“ turnyre aistruoliai turės galimybę stebėti ne tik geriausius Lietuvos krepšinio atstovus. Prieš Lietuvos rinktinę stos visoje Europoje žinomi Kroatijos, Turkijos, Makedonijos talentai. Tarp jų – kroatai Dario Šaričius, Mario Hezonja ir Bojanas Bogdanovičius, NBA rungtyniautys Turkijos rinktinės nariai Ersanas Ilyasova ir Furkanas Aldemiras, makedonai broliai dvyniai Vojdanas ir Damjanas Stonajovskiai, ir buvęs Manto Kalniečio komandos draugas, naturalizuotas amerikietis Richardas Hendrixas, dabar vilkintis Makedonijos rinktinės aprangą.

Dar neprasidėjęs turnyras jau kelia didelį sirgalių susidomėjimą. Ypač sparčiai tirpsta bilietai į rungtynes Lietuva – Kroatija, kurios vyks ateinantį trečiadienį.

Beje, iki tol vykusios Lietuvos vyrų rinktinės kontrolinės rungtynės visuose miestuose – Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje ir Kėdainiuose – vyko sausakimšose arenose. Kaune, kurio „Žalgirio“ arenoje telpa 15 tūkst. sirgalių, tikimasi to paties

„Atmosfera visur iki tol buvo tikrai fantastiška, jautėme sirgalių paramą ir tikėjimą visose arenose, – sakė komandos kapitonas Robertas Javtokas. – Manau, kad toks sirgalių palaikymas yra ypač svarbus mūsų komandos jauniems žaidėjams, kuriems tai tikrai pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis. Neabejoju, kad Kaune, kur žaisime paskutines trejas rungtynes Lietuvoje, viskas bus dar stipriau ir garsiau“.

„Huawei Cup 2015“ iš tiesų bus savotiškos ankstyvos Lietuvos rinktinės palydėtuvės į Europos čempionatą – po šio turnyro komandai liks tik trejos rungtynės Atėnuose rugpjūčio 27-29 d., kur lietuvių pasirengimą svarbiausiam sezono startui išbandys Graikijos, Turkijos ir Nyderlandų rinktinės. Iš Graikijos grįžusi rinktinė dar keletą dienų treniruosis Kaune, iš kur rugsėjo 3 d. išvyks į Rygą.

„Huawei Cup 2015“ bus ne tik rinktinės palydėtuvės į Europos čempionatą ir aukšto lygio sportinė kova. Turnyro metu bus pagerbti neseniai su rinktine atsisveikinę ilgamečiai jos žaidėjai Šarūnas Jasikevičius ir Darius Songaila. Per Lietuvos ir Turkijos rungtynių ilgąją pertrauką vyks „Sprite Kings of Air“ dėjimų į krepšį finalas, kurio nugalėtojas vyks į Europos čempionato finalą. Taip pat bus pagerbta pasaulio čempione tapusi Lietuvos kurčiųjų rinktinė, įteikti prizai „Sprite“ talentų kovų nugalėtojams.

Savo ruožtu žiūrovų laukia nuotaikingi žaidimai, kurių metu bus galima laimėti daugybę prizų, tarp kurių – didžiulis televizorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)