Pasibaigus pusfinalio rungtynėms, kuriose po dviejų Antoine'o Griezmanno įvarčių Prancūzijos rinktinė 2:0 nugalėjo Vokietiją, čempionato šeimininkai pasielgė lygiai taip pat kaip islandai.

Atšvęsti pergalę futbolininkai nusprendė kartu su savo fanais ir, nužygiavę į Marselio stadiono kraštą, kartu su tūkstančiais sirgalių atliko plojimais virš galvos lydimą skanduotę, pasaulyje jau pramintą „islandiška haka“.

Šią skanduotę Euro 2016 išgarsino būtent Islandijos futbolininkai, su savo sirgaliais „vikingų laikų“ skanduotę atlikdavę po kiekvienų rungtynių, netgi po 2:5 pralaimėto mačo prancūzams.

Po rungtynių triumfavo ne tik Marselio „Velodrome“ stadionas, bet ir visa Prancūzija. Internete netrūksta efektingų vaizdo įrašų, užfiksuotų Paryžiaus centre ir kituose čempionato šeimininkų miestuose, kur į gatves žengė tūkstančiai triumfuojančių prancūzų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)