Permainingam pasaulio čempionato finalui Katare pasibaigus Argentina tiesiog išėjo iš proto.

Situaciją šalies sostinėje geriausiai atspindi vaizdo įrašai ir nuotraukos, tačiau verta paminėti, kad aikštėje aplink centrinį miesto obeliską švęsti Lionelio Messi vedamos rinktinės pergalės prieš prancūzus susirinko daugiau nei milijonas žmonių.

Fiksuoti ir makabriški vaizdai. Jei Argentinos rinktinės rūbinėje vienas iš triumfuojančių žaidėjų šoko į šiukšliadėžę, Buenos Airių centre sirgalius rizikavo savo gyvybe ir darėsi asmenukę ant paties obelisko viršaus, tai tiesiogiai transliuojant televizijai.


Skelbiama, kad šventės dydis verčia sunerimti pačių čempionų stovyklą. Argentinos žiniasklaida praneša, kad į gimtinę sugrįžtanti komanda, norint išvengti chaoso ir galimų tragedijų dėl per didelio žmonių skaičiaus, į Buenos Airių centrą su taure nevažiuos.
Kol kas nėra nuspręsta, kur, kaip ir ar apskritai vyks viešas čempionų pasitikimas.


Pagrindinis Argentinos naujienų portalas Clarin.com skelbia ir apie fatališkas futbolo fiestos pabaigas kai kuriems iš čempionų rinktinės sirgalių. Yra pranešimų apie sustojusias širdis, tačiau makabriškiausia žinia pasiekė iš Buenos Airių priemiesčio.

Prabėgus kelioms minutėms po to, kai Gonzalo Montielis įmušė pergalingą baudinį į prancūzų vartus, Bahia Blanca gatvėje tragiškai žuvo triumfuojantis motociklininkas. 22-ejų jaunuolį pasmaugė motociklo rato įtraukta Argentinos vėliava, kurią jis buvo pasikabinęs ant savo kaklo.

Argentinos rinktinė pasaulio futbolo čempione tapo trečią kartą istorijoje. 1978-aisiais dar karinės chuntos valdomi argentiniečiai laimėjo būtent Argentinoje surengtas pirmenybes, o komandos žvaigžde tapo Mario Kempesas.

1986-aisiais visas pasaulis kartojo Diego Maradonos pavardę, o Argentina triumfavo Meksikoje surengtose pirmenybėse.

2022-aisiais Katare savo svajonę pasiekė Lionelis Messi, komandą į pergalę vedęs finale, kuris pasaulio žiniasklaidoje vieningai vadinamas pačiu įdomiausiu per visą futbolo istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją