Greičio ruožas turėtų sudaryti 429 km, o jo metu sportininkams teks įkvėpti pirmą išretėjusio oro gurkšnį – vidutiniškai trasa iškilusi 3500 m virš jūros lygio. Organizatoriai žada tiek akmenuotų žvyrkelių, tiek maudynių smėlyje. O svarbiausia, kad vakare grįžus į bivaką mechanikai negalės remontuoti technikos, kadangi tai – pirmas šiais metais Dakaro ralio maratono etapas.

„Unikali tuo, kad tai pirmoji maratono diena. Maratonas maratone – taip galima pavadinti šį reiškinį. Dabar dvi dienas neturėsime galimybės sulaukti pagalbos iš komandos technikų“, – trečiadienio etapą pakomentavo Benediktas Vanagas, taip pat priminęs savo aistruoliams, kad šiandien laukia ankstesnis startas nei kitomis dienomis – nuo 15:19 val. iš 36-os pozicijos.

15:23 val. iš 44-os pozicijos startuos Vaidoto Žalos ekipažas, 15:28 val. - Antano Juknevičiaus startas iš 54-osios vietos.
IV etapo paaiškinimai

„Šiandieną startavę Jujuy (ispaniškai, tariasi – chuchui) finišuosime tame pačiame mieste. Tik atvykę į bivaką savo Toyota žirgą turėsime pastatyti į Parc Ferme (uždarą parką). Jį vėl pamatyti galėsime tik vykstant į 5 dienos startą“, – etapo ypatybes aiškino B. Vanagas.

„Taip sudaromos dar sudėtingesnės sąlygos sudėtingiausiose pasaulio lenktynėse. Greičio ruožo ilgis – 429 km. Bendra dienos distancija – daugiau nei 600 km. Keisis ir trasos pobūdis. Dabar pradės dominuoti uolėti ir smėlingi paviršiai. Kilsime į daugiau nei 4 km aukštį virš jūros lygio. Bendras dienos aukštingumas – apie 3.5 km“, – papasakojo lietuvis.

„Šiandien dalyviai susidurs su keliais iššūkiais, visų pirma – deguonies problemomis. Kilsime net į 3500 metrų aukštį (bet čia dar ne aukščiausia Dakaro dalis)“, – jam antrino A. Juknevičius.

Primename, kad praėjusį šeštadienį prasidėjusiame 37-ajame Dakaro ralyje startavo 136 motociklininkai, 111 automobilių ekipažų, 45 keturračių vairuotojai ir 55 sunkvežimių komandos. Argentinos ir Bolivijos teritorijoje ralio karavanas turės sukarti per 9 tūkst. km, kol sausio 16 d. pasieks finišą Rosarijuje (Argentina).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)